Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Soarta lui Victor Piţurcă la naţională a fost decisă

soarta_victor_piturca_nationala_fost_decisa.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă declară că noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, l-a felicitat după remiza din meciul amical cu Argentina şi l-a confirmat în funcţie.

Speculaţiile privind schimbarea selecţionerului Victor Piţurcă au apărut imediat după ce Răzvan Burleanu a câştigat miercuri alegerile de la FRF. Presa sportivă a scris că noul şef al Federaţiei l-ar putea înlocui pe actualul antrenor al naţionalei cu tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Victor Piţurcă spune însă că Burleanu l-a felicitat după remiza de miercuri seară din meciul amical cu Argentina, scor 0-0 şi l-a confirmat în funcţie.

"Mie rezultatul alegerilor mi se pare excelent. Ăsta e adevărul. Eu am spus că Gică Popescu merita o şansă, dar noul pentru fotbalul românesc trebuia să înceapă. În plus nu am nimic de adăugat. Domnul Burleanu a venit în cabina antrenorilor şi mi-a spus să vă confirm că vom colabora în viitor. Dacă se gândeşte la o schimbare este în regulă. Nu-mi place însă să se creadă că Victor Piţurcă rămâne la naţională pentru contract, ci pentru că actuala conducere are încredere în Victor Piţurcă. După meci, Burleanu a venit în cabină şi ne-a felicitat. Tocmai mi-a spus că am fost confirmat", afirmă selecţionerul.

Dacă va fi demis, Victor Piţurcă ar trebui să primească din partea Federaţiei 500 de mii de euro.