Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosmin Contra pleacă de la Petrolul Ploieşti!

cosmin_contra_pleaca_de_la_petrolul_ploiesti.jpg

Antrenorul Cosmin Contra părăseşte echipa Petrolul Ploieşti.

Antrenorul Cosmin Contra şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al deţinătoarei Cupei României la fotbal. Contra ar putea prelua echipa spaniolă Getafe.

ACTUALIZARE : Directorul de comunicare al clubului Getafe, Toni Munoz, a anunţat luni că antrenorul Luis Garcia a fost demis din funcţie. El precizează că s-a ajuns la un acord de principiu cu tehnicianul Cosmin Contra, informează site-ul oficial al grupării spaniole.

 

"Contractul dintre FC Petrolul Ploieşti şi antrenorul Cosmin Contra s-a încheiat", potrivit unui comunicat de presă, postat pe site-ul grupării prahovene.

"Clubul nostru a luat act de dorinţa tehnicianului Contra de a renunţa la funcţie, în favoarea unei cariere în Spania. Având în vedere performanţele obţinute la FC Petrolul şi tot ce a însemnat prezenţa sa la Ploieşti în ultimul an şi jumătate, clubul nostru a considerat absolut normal să-l înţeleagă şi să-i respecte decizia", continuă comunicatul.

"Mulţumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înţeles şi am încredere că şi suporterii vor face acelaşi lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor în fotbalul mare şi voi încerca toată viaţa să-l ajut, la fel ca şi pe toţi oamenii implicaţi în acest proiect", declară de partea sa Cosmin Contra.

Proprietarul clubului, Dan Capră, afirmă: "Este o decizie grea pe care am fost nevoiţi să o luăm astăzi, dar nu puteam să-l refuzăm pe Cosmin, având în vedere ceea ce reprezintă el ca om şi antrenor. Îi dorim mult succes în carieră şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru oraşul Ploieşti. Îi asigurăm pe suporteri că vom lua imediat o decizie în privinţa noului tehnician al echipei, care suntem convinşi că va asigura continuitate la nivelul performanţelor cu care fanii noştri s-au obişnuit deja".

Cotidianul spaniol Marca a anunţat că antrenorul lui Getafe, Luis Garcia va fi demis luni, în urma rezultatelor slabe înregistrate în campionat. Formaţia la care joacă şi Ciprian Marica este pe locul 15. Publicaţia scrie că Getafe ar putea fi antrenată de Cosmin Contra.

Fostul tehnician al echipei Petrolul Ploieşti a confirmat luni la Dolce Sport discuţiile cu oficialii formaţiei Getafe: "Ieri (n.r. - duminică), după meciul de la Piatra Neamţ, am fost sunat de oficialii de la Getafe pentru a prelua echipa. Am acceptat, dar am fost rugat să nu vorbesc despre acest lucru până la prezentarea oficială".