Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep intră în istoria tenisului românesc!

simona_halep_intra_in_istoria_tenisului_romanesc.jpg

Simona Halep (Foto: USA TODAY Sports via Reuters)

Simona Halep va deveni de luni, 17 martie, jucătoarea clasată cel mai bine la nivel mondial din istoria tenisului feminin românesc. Constănţeanca va urca pe locul cinci sau şase în clasamentul WTA, graţie punctelor acumulate la turneul de la Indian Wells.

Simona Halep (locul 7 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Indian Wells, după ce a eliminat-o în optimi pe canadianca Eugenie Bouchard.

Românca s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4, în faţa jucătoarei aflate pe locul 19 în ierarhia mondială.

Simona Halep va ocupa începând de luni locul cinci sau şase mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în anii '70.

Pentru a ajunge pe locul cinci WTA, Simona Halep trebuie să aibă cel puţin acelaşi parcurs în competiţie ca sârboaica Jelena Jankovici. Cele două se pot întâlni în semifinale, dacă românca o învinge în sferturi pe jucătoarea australiană Casey Dellacqua (locul 78 WTA) şi dacă Jankovici trece de poloneza Agnieszka Radwanska (locul 3 WTA).

Simona Halep a ajuns pe locul şapte mondial pe 24 februarie, egalând cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România, performanţă realizată de Irina Spârlea în 1997.