Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Veste bună pentru Simona Halep la turneul de la Miami

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 WTA) o va întâlni pe sportiva australiană Casey Dellacqua în turul doi al turneului de la Miami. Este o veste bună pentru constănţeancă, întrucât ea a învins-o pe Dellacqua la turneul de la Indian Wells şi are acum o şansă bună să acceadă în fazele superioare ale întrecerii din SUA şi să urce în clasamentul mondial.

Simona Halep pare să aibă cale liberă spre turul trei al turneului de tenis de la Miami. Românca are şanse să o învingă pe Casey Dellacqua, de care a trecut recent în sferturile de finală de la Indian Wells, cu scorul de 6-2, 6-2. Australianca (56 WTA) a învins-o în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-2, pe elveţianca Stefanie Voegele (52 WTA).

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului poate ajunge pe locul patru în clasamentul mondial, după turneul de la Miami. Condiţia este ca Halep să câştige competiţia, caz în care o depăşeşte în clasament pe Victoria Azarenka, bielorusa neparticipând la turneu, din cauza unei accidentări. În cel mai rău caz, constănţeanca aflată acum pe poziţia a cincea poate aluneca înapoi pe locul şapte, dacă este eliminată prematur la Miami.

Jucătoarea Sorana Cârstea (26 WTA) o va întâlni în turul doi la Miami pe Ţvetana Pironkova (Bulgaria), locul 47 mondial. Cârstea şi Halep joacă direct în runda a doua a competiţiei din Statele Unite, joi sau vineri.

Turneul de la Miami este dotat cu premii totale de aproximativ 5,5 milioane de dolari.