Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Piţurcă, negru de furie după eşecul cu Olanda

piturca-negru-furie-esecul-olanda.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă declară că este inadmisibil modul în care jucătorii săi au primit golurile din meciul cu Olanda, în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor. Antrenorul precizează că nu-şi dă demisia. România a pierdut la Amsterdam cu zero la patru.

Victor Piţurcă spune la TVR că fotbaliştii prezenţi la lot, în special cei de la Steaua, nu au fost pregătiţi din punct de vedere fizic: "Când pierzi cu 4-0 nu prea sunt multe de spus. Am primit goluri nepermis de uşor. Pe final ne-am lăsat descoperiţi. E inadmisibil, dar asta e situaţia şi nu mai avem ce face! Am alergat, am făcut tot ce am putut în teren, am făcut presing, dar aşa se întâmplă când joci împotriva unei echipe mari şi greşeşti".

Selecţionerul susţine că nu are ce să-şi reproşeze în ceea ce priveşte alcătuirea primului 11: "Vinovaţi suntem cu toţii, dar în primul rând sunt eu. Nu am ce să îmi reproşez în alcătuirea primului 11, pentru că aşa pregătisem meciul înaintea celui cu Ungaria. Puteau fi alţi jucători şi să pierdem la un alt scor. Bogdan Stancu e un vârf în formă la echipa de club, aleargă foarte mult. Şi el şi Grozav au făcut un efort foarte mare în faţă, dar s-au lovit de adversari puternici. Am şi ratat o ocazie, două".

Fundaşul Răzvan Raţ afirmă tot la TVR că se aştepta să piardă întâlnirea de pe Amsterdam ArenA, dar precizează că nu se gândea la o diferenţă atât de mare: "Atât putem în acest moment în faţa Olandei. E greu să-mi găsesc cuvintele după un astfel de scor. Am avut câteva momente bune de joc, am pasat, ne-am apropiat de poartă, dar a fost prea puţin. Eram optimişti înaintea acestei duble, speram să câştigăm cu Ungaria, era de aşteptat să pierdem cu Olanda, dar nu la acest scor. Punctele importante le-am pierdut în Ungaria, pentru că aici era greu să facem faţă Olandei".

 

Louis van Gaal jubilează

 

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, declară că meciul cu România a fost cel mai bun al elevilor săi de când se află el pe banca tehnică, informează Algemeen Dagblad. "A fost cel mai bun meci al Olandei sub conducerea mea. Am jucat împotriva unui adversar foarte disciplinat, dar am jucat aproape perfect. Puteam să câştigăm la o diferenţă mai mare, pentru că am mai avut ocazii. Ştiu valoarea lui Van Persie, am avut încredere în el. Mi-a răsplătit această încredere cu două goluri", spune tehnicianul.

Fundaşul Stefan de Vrij afirmă şi el că România nu a pus probleme Olandei: "Poate că ei au avut una sau două ocazii foarte mici, dar nimic mai mult. Totul a fost bine pentru noi şi suntem mulţumiţi. Eu personal am pierdut mingea de câteva ori, dar învăţ din astfel de meciuri".