Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltchim, visul Ligii, tot mai departe

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, sâmbătă, la Bucureşti, cu scorul de 24-22 (14-10), de formaţia ungară Gyor ETO, în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. Tot sâmbătă, în Norvegia, în cealaltă semifinală, Larvik HK-Krim Ljubljana, scor 22-24 (9-16).

”Echipa Gyor nu ne-a surprins, noi ne-am surprins cu jocul slab!” a declarat cea mai bună jucătoare a Oltchimului, Katarina Bulatovic, în meciul de sâmbătă. Cea mai buna marcatoare a Olchimului, cu 8 reușite, jucătoarea sârbă a apreciat că totuși mai există șanse de calificare în ultima fază a competiției dacă Oltchimul va juca mai bine în returul de peste o săptămână de la Veszprem.

La rândul său, antrenorul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat că încă nu este jucată calificarea în finala Ligii Campionilor, dar trebuie eliminate greşelile din "stilul" formaţiei sale.

"Trebuie să vedem ce putem schimba în câteva zile. Suntem o echipă nouă și e nevoie de timp ca jucătoarele să se cunoască între ele. Viborg sau Gyor nu s-au format peste noapte, iată că echipa Gyorului a jucat și anul trecut aproape în aceeași formulă. Încă nu știm să jucăm sub presiune, nu am antrenat asta. Calificarea nu e jucată, mai avem șanse, dar trebuie să eliminăm cumva aceste greșeli din stilul nostru. Am știut că lui Katrine Lunde îi place să iasă să intercepteze baloanele, deci golul Silviei Navarro nu a fost chiar o întâmplare. Noi am început prost și a fost foarte greu să ne revenim. Înfrângerile sunt rele pentru moral, asta e clar, dar ne dorim să trecem peste și joi, la retur, să câștigăm și să mergem în finală", a spus Vestergaard.

Partida retur, decisivă pentru calificarea în finala competiţiei, va avea loc în 11 aprilie.