Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Semifinale de vis în Liga Campionilor la fotbal

semifinale-vis-liga-campionilor-fotbal.jpg

Fotbalistul Lionel Messi, de la FC Barcelona (Foto: AFP/Kenzo Tribouillard)

Duel germano-spaniol în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal: Bayern Munchen va juca împotriva echipei FC Barcelona, iar Borussia Dortmund va da piept cu Real Madrid. Ce spun şefii celor patru cluburi?

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, se arată "foarte încântat" de faptul că adversara din semifinalele Ligii Campionilor va fi Barcelona, potrivit uefa.com.

"În opinia mea, FC Barcelona este emblematică în cupele europene. În ultimii ani a câştigat Liga Campionilor de mai multe ori decât orice altă echipă. Este cea mai bună formaţie din Europa în acest moment, cu un potenţial fantastic de atac. Am jucat cu ei în 2009 şi a fost foarte greu. Îmi amintesc bine cum a fost şi nu îmi place să mă gândesc la asta, pentru că a fost foarte dureros. Oricum, avem o oportunitate minunată de a arăta că am devenit mult mai buni. Vor fi două meciuri foarte bune, la cel mai înalt nivel posibil. În plus, consider că avem un oarecare avantaj prin faptul că vom juca turul acasă. Sunt foarte încântat că vom întâlni cea mai bună echipă din Europa. În continuare consider că FC Barcelona este marea favorită pentru câştigarea Ligii Campionilor", spune Rummenigge.

De partea sa, reprezentantul FC Barcelona la tragerea la sorţi de la Nyon, Andoni Zubizaretta, se declară şi el mulţumit: "Este o dublă manşă foarte bună. În semifinale sunt patru echipe mari, cărora le place cu adevărat să joace fotbal. Şi suntem bucuroşi că ne aflăm aici!".

Meciul tur dintre Bayern şi FC Barcelona va avea loc pe 23 aprilie la Munchen, iar returul, pe 1 mai în Spania.

 

Se teme Real Madrid de Borussia Dortmund?

 

Cealaltă echipă germană din semifinalele Ligii Campionilor, Borussia Dortmund o va întâlni pe Real Madrid. Cele două formaţii s-au mai duelat în acest sezon în faza grupelor, unde nemţii au câştigat un meci, remizând în celălalt. Managerul general al clubului german, Hans-Joachim Watzke, nu crede că spaniolii se vor teme de echipa sa: "Nu cred că Real Madrid se va teme după ce s-a întâmplat în faza grupelor. Ne vor respecta, aşa cum îi vom respecta şi noi. Suntem mulţumiţi de tragerea la sorţi".

În tabăra opusă, reprezentantul clubului Real Madrid, Emilio Butragueno, speră ca de data asta, echipa madrilenă să se impună în faţa Borussiei: "Respectăm foarte mult echipa Borussia Dortmund. Am jucat cu această formaţie de două ori, dar nu am reuşit să o învingem. De această dată, sperăm că situaţia va fi diferită, pentru că vrem să ajungem în finală, la asta visăm".

Meciul tur dintre Borussia şi Real Madrid va avea loc pe 24 aprilie la Dortmund, iar returul, pe 30 aprilie la Madrid.