Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Petrescu pleacă de la Dinamo Moscova

Antrenorul Dan Petrescu a plecat de la Dinamo Moscova. Cele două părţi au convenit rezilierea contractului, după rezultatele slabe ale echipei din ultima perioadă.

Clubul Dinamo Moscova a anunţat marţi pe site-ul său oficial că înţelegerea cu antrenorul Dan Petrescu a fost încheiată prin acordul părţilor.

Decizia a fost luată după o şedinţă care a avut loc la baza de antrenament de la Novogorsk.

Locul lui Dan Petrescu ar putea fi luat de antrenorul formaţiei Amkar Perm, Stanislav Cercesov.

Tehnicianul român a declarat pentru site-ul clubului rus că s-a despărţit în termeni amiabili de oficialii grupării: "Mulţumesc tuturor celor de la Dinamo Moscova! Fanilor, pentru că mi-au fost mereu aproape, clubului, jucătorilor şi întregului staf, pentru profesionalism. Am fost fericit să lucrez la un club mare aşa cum e Dinamo Moscova. A fost o experienţă extraordinară. Dinamo Moscova a fost pe primul loc pentru mine, familia doar pe locul secund. Dar dacă a decis că nu a fost suficient, conducerea are dreptul de a lua măsurile corespunzătoare. Ne-am despărţit prieteni. Îi doresc mult noroc viitorului antrenor".

Dan Petrescu a antrenat pe Dinamo Moscova din 18 august 2012. După 24 de etape, echipa se află pe locul patru în clasament, la opt puncte în urma liderului Lokomotiv Moscova.

În ultima etapă, Dinamo Moscova a fost învinsă cu un usturător 4-0 de ultima clasată, Anji Mahacikala.