Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liga Campionilor: Duş rece pentru PSG

liga_campionilor_dus_rece_pentru_psg.jpg

Jucătorul lui Chelsea, Demba Ba, se bucură după golul marcat în poarta echipei PSG (Foto: Reuters/Dylan Martinez)

Chelsea Londra s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor. Gruparea engleză a învins marţi cu 2-0 echipa franceză Paris Saint-Germain (PSG), în returul sferturilor de finală.

Misiunea lui Chelsea în returul sferturilor Ligii Campionilor era anunţată ca fiind una extrem de dificilă, după eşecul din tur, când pierduse unu la trei în faţa lui PSG.

Totuşi, formaţia antrenată de Jose Mourinho a reuşit să marcheze de două ori, marţi seară, fără să primească nici un gol, ceea ce înseamnă că echipa londoneză va juca în semifinalele competiţiei.

Chiar dacă scorul general este egal (3-3), Chelsea merge mai departe, datorită golului înscris în deplasarea din Franţa. Golurile de marţi seară au fost marcate de Schurrle '32 şi Demba Ba '87.

Antrenorul Jose Mourinho este mulţumit de jucătorii săi: "Au muncit ca nişte animale la mijlocul terenului. David Luiz este un monstru, iar Demba Ba este un profesionist, un băiat bun, un băiat de echipă. Entuziasmul lui a fost fantastic şi după ce a intrat le-a pus celor de la PSG probleme cu care nu sunt obişnuiţi în campionatul lor, unde sunt abordări diferite".

Tehnicianul echipei Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, declară că diferenţa a fost făcută de experienţa formaţiei Chelsea Londra la acest nivel: "Suntem dezamăgiţi, dar am înfruntat o formaţie puternică. Am început mai bine partida decât am făcut-o în tur, în primele 25 de minute am stat bine în teren. Am primit primul gol după un fault în atac. Acest gol a dat încredere adversarilor. În a doua parte am încercat să răspundem pe contraatac, dar am ratat ocaziile avute. Unele lucruri nu au funcţionat astăzi, altele da. Primul gol a venit în cel mai bun moment de joc al nostru. Chelsea a continuat să creadă şi la final a fost premiată. Diferenţa dintre cele două echipe a fost minimă. Chelsea are mai multă experienţă la acest nivel, aici s-a făcut diferenţa. Am jucat cu trei atacanţi şi un mijlocaş care să ţină balonul. Nu cred că am făcut un meci rău. În repriza a doua, Chelsea a pus multă presiune. Am fost foarte aproape de semifinale şi cu toţii suntem dezamăgiţi".

În celălalt meci al serii, Real Madrid a pierdut pe terenul echipei Borussia Dortmund, cu scorul de 0-2, dar s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după 3-0 în tur.

Antrenorul nemţilor, Jurgen Klopp, spune că "ar trebui să se facă un videoclip care să fie arătat tuturor echipelor care au pierdut cu 3-0 în tur, pentru a le arăta că mereu mai există o şansă".

Tehnicianul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, declară că a fost o seară de suferinţă pentru formaţia sa: "A fost o seară de suferinţă, dar în final suntem fericiţi că ne-am calificat în semifinale! Partida a fost complicată. În prima repriză am pierdut prea multe baloane, dar în partea a doua ne-am îmbunătăţit jocul. Aveam nevoie de puţin moral, i-am încurajat pe băieţi la pauză. Punctul de cotitură al partidei a fost penalty-ul ratat de Di Maria. Cristiano Ronaldo s-a simţit bine, dar am preferat să nu risc. Este complet refăcut pentru semifinale. În această fază va fi dificil pentru orice echipă".

Tragerea la sorţi pentru semifinale are loc vineri.