Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bayern Munchen, umilită de Real Madrid

bayern_munchen_umilita_de_real_madrid.jpg

Fan al echipei Bayern Munchen, dezamăgit după eşecul în faţa lui Real Madrid, în Liga Campionilor (Foto: Reuters/Ralph Orlowski)

Real Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Echipa spaniolă a învins, marţi seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, formaţia Bayern Munchen, în returul semifinalelor competiţiei.

Surpriza de pe Allianz Arena a fost triplă: mai întâi pentru că Bayern Munchen nu a reuşit să întoarcă rezultatul din tur, când a fost 1-0 pentru Real Madrid, apoi pentru că a pierdut calificarea nu oricum, ci la scor. Patru goluri, într-un meci în care nemţii au fost de nerecunoscut. În al treilea rând, pentru că formaţia germană avea de apărat trofeul Ligii Campionilor, câştigat anul trecut, iar Bayern era favorită la câştigarea competiţiei şi anul acesta.

Golurile de marţi seară au fost marcate de Sergio Ramos '16, '20 şi Cristiano Ronaldo '34, '90.

De altfel, prin cele două reuşite din meciul cu Bayern, Cristiano Ronaldo a stabilit un record de goluri într-un singur sezon în istoria Ligii Campionilor (16 goluri). Precedentul record era de 14 goluri şi era deţinut de Lionel Messi (2011-2012/FC Barcelona) şi Jose Altafini "Mazzola" (1962-1963/AC Milan).

În celălalt meci din semifinalele Ligii Campionilor se întâlnesc miercuri Chelsea şi Atletico Madrid. În tur, scorul a fost egal: 0-0.

Finala competiţiei va avea loc pe 24 mai, la Lisabona.