Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dinamo, umilită pe teren propriu de CFR Cluj

Echipa Dinamo Bucureşti a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, de CFR Cluj, într-un meci din etapa a XXXI-a a Ligii I la fotbal. Gruparea ardeleană a urcat pe locul şase în clasamentul primei divizii.

Golurile echipei CFR Cluj au fost marcate de Fl. Costea '20, Negruţ '48 şi Batin '90.

La meciul de pe stadionul Dinamo au asistat doar trei mii de spectatori. Peluzele arenei au fost închise, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, după incidentele de la meciul din Cupa României cu Steaua, din data de 17 aprilie.

Fanii "câinilor roşii" au scandat "Fără blaturi!" şi i-au înjurat pe mijlocaşul Dorin Rotariu şi pe principalul acţionar, Ionuţ Negoiţă. La final, suporterii au scandat ironic: "Suntem mândri de voi!".

Antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican, declară că este deranjat de faptul că echipa sa nu mai câştigă meciuri: "Sunt trist că nu am reuşit să învingem în această partidă, pentru că dacă am fi câştigat, eram matematic pe un loc de Liga Europa. Aşa, mai avem de tras. Nu sunt momente plăcute. Aşa cum am avut o serie bună de meciuri, nu vreau să fie mai mare tristeţea decât a fost atunci bucuria. Trebuie să rămânem realişti. Poate că faptul că ne-am văzut pe un loc de Liga Europa prea dereme a dus la această stare. Mă deranjează că nu reuşim să câştigăm. Oamenii pot spune orice, suporterii sunt prea sus ca să fim dezamăgiţi. Ei sunt unici. Mai avem mult de muncă pentru a ajunge la nivelul lor. E trist însă că unii oameni spun anumite lucruri. E greu cu astfel de acuze să motivez jucătorii şi e păcat, pentru că sunt şi oameni care fac parte din fotbal".

În tabăra câştigătorilor, antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuţă, spune că este foarte greu să-i motiveze pe jucători, din cauza problemelor financiare: "Este foarte greu să motivezi jucătorii cu aceste probleme financiare. Le-am spus să dea tot ce pot şi au înţeles. Sunt jucători buni, au înţeles că trebuie să meargă până la capăt, chiar dacă le expiră contractele sau nu. Asta arată că se poate juca fotbal şi fără bani. Am înţeles că şi domnul Paszkany (finanţatorul echipei-n.r.) şi domnul Mureşan (preşedintele clubului-n.r.) au făcut sacrificii pentru a lua licenţa şi am convenit să ne înţelgem unii pe alţii până la final. Dacă nu erau aceste probleme, eram acolo în faţă, pe 3, pe 4, pentru că ştiu ce jucători de valoare am. E foarte greu să prinzi acum un loc de cupe europene, dar nu e imposibil. Important e ca noi să câştigăm ultimele trei meciuri".