Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Blestemul" Guttmann loveşte din nou

Echipa FC Sevilla a câştigat Liga Europa. Gruparea spaniolă a învins cu 4-2 formaţia Benefica Lisabona, după executarea loviturilor de departajare, în finala de pe Stadionul Juventus din Torino. Benfica a fost învinsă pentru a opta oară într-o finală europeană. Aceste eşecuri se spune că ar fi cauzate de "blestemul" fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann.

La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare, pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

Portarul grupării spaniole, Beto, care a apărat două lovituri de la 11 metri în finala Ligii Europa, a declarat că dedică această victorie tatălui său, care a încetat din viaţă, informează Marca.

Căpitanul formaţiei FC Sevilla, Ivan Rakitici, a primit trofeul Ligii Europa de la preşedintele UEFA, Michel Platini, în cadrul ceremoniei de premiere.

Echipa Benfica Lisabona a fost învinsă pentru a opta oară într-o finală europeană, de la ultimul trofeu adjudecat trecând 52 de ani.

Din cele nouă finale disputate până acum, Benfica le-a câştigat pe primele două (1961 şi 1962 în Cupa Campionilor Europeni), dar le-a pierdut pe următoarele şapte, de cinci ori în CCE şi de două ori în Cupa UEFA/Liga Europa.

Despre cele şapte finale consecutive pierdute de Benfica se spune că ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann. După ce a reuşit să câştige în 1961 şi 1962 Cupa Campionilor Europeni, Guttmann a cerut o mărire de salariu, dar a fost refuzat. Atunci, antrenorul le-ar fi "urat" celor de la Benfica să nu mai câştige nici o finală europeană timp de o sută de ani.