Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Vreau să mă întorc la Saracens ca jucător” – visul rugbistului Fercu

Fundașul echipei naționale și al campioanei României, RCM Timișoara, Cătălin Fercu, și-a exprimat dorința de a reveni la Saracens ca jucător, după o săptămână petrecută la clubul londonez de rugby, unul dintre cele mai prestigioase din Europa la ora actuală. Venirea lui Fercu este un prim efect al parteneriatului dintre Saracens și Timișoara inițiat luna trecută în Banat.

Jucătorul român s-a antrenat cu lotul Saracens și a evoluat în meciul demonstrativ cu Gloucester, câștigat cu 45 – 12, în care a marcat nu mai puțin de patru încercări.

Mă așteptam la un meci mult mai greu, dar e valoarea jucătorilor de la Saracens, chiar dacă e a doua echipă,  care mi-au pus calitățile în valoare și nu a trebuit să alerg prea mult după balon”, mi-a declarat el după meciul Saracens – Harlequins, disputat pe stadionul Allianz Park din nordul Londrei, semifinala campionatului Angliei, Aviva Premiership, câștigată de Saracens cu 31 – 17.

În echipa în care a jucat Fercu nu au figurat jucătorii cu care Saracens a început semi-finala de sâmbătă, dar majoritatea au evoluat în ultimul meci al sezonului regulat, pierdut la limită în deplasare, 27 – 31 împotriva campioanei en-titre, Leicester.

Jucătorul român s-a declarat impresionat de modul de antrenament de la Saracens.

Sunt profesioniști din toate punctele de vedere. Am văzut lucrul acesta de când am ajuns la baza lor sportivă. Când ajung acolo sunt foarte relaxați, dar când începe antrenamentul totul se schimbă radical – devin profesioniști și dau 100%”, spune el.

Au cultura rugby-ului. La noi e o problemă să faci orice sport, nu numai rugby. Cum vedeți și dumneavoastră, de fapt în România nici nu se mai joacă rugby. La ei unde s-a inventat acest sport e ca o religie. Au de unde să aducă jucători”.

Fercu are 27 de ani, a jucat de 72 de ori în naționala României, pentru care a marcat 28 de încercări.

Visul meu e să joc undeva în afara României, dar acum a venit ultimul tren pentru mine. Eu am mai avut oferte în trecut pe care le-am refuzat și cred că acesta ar fi ultimul tren dacă mi s-ar oferi o posibilitate să vin să joc aici”, mi-a spus el.

Saracens este considerată cea mai bună echipă de rugby din Anglia în acest moment. Ea va disputa finala Cupei Heineken – Liga Campionilor, împotriva deținătorilor trofeului, RC Toulon din Franța, pe data de 24 mai la Cardiff, iar o săptămână mai târziu va întâlni pe Northampton în finala Aviva Premiership pe stadionul Twickenham din Londra.