Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep predă o lecţie de tenis la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al turneului de tenis de la Roland Garros. Numărul 4 WTA a învins-o în runda inaugurală pe rusoaica Alisa Kleibanova, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Sorana Cîrstea s-a calificat şi ea în turul secund, după ce a învins-o greu pe canadianca Aleksandra Wozniak.

Simona Halep a avut nevoie de numai 56 de minute, pentru a o pune la punct pe Alisa Kleibanova (numărul 87 WTA). Scorul spune tot: 6-0, 6-2 pentru româncă.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe britanica Heather Watson (92 WTA), care a eliminat-o în primul tur pe cehoaica Barbora Zahlavova Strycova (63 WTA).

Simona Halep a declarat după calificarea în turul doi la Roland Garros că speră să ajungă cât mai departe la turneul de la Paris: "E prima dată când joc pe terenul central de la Roland Garros. M-am simţit foarte bine aici şi le mulţumesc tuturor care au venit să mă vadă. Sper să am un turneu bun în continuare! Am făcut o finală bună la Madrid, dar aici este diferit şi sper să ajung cât mai departe în turneu!".

La rândul ei, Sorana Cîrstea (26 WTA) s-a calificat şi ea în turul secund la Roland Garros. Ea a învins-o cu scorul de 6-7, 7-5, 6-2, după două ore şi 12 minute, pe canadianca Aleksandra Wozniak (149 WTA), după ce a salvat o minge de meci în setul doi. În turul secund, Sorana Cîrstea o va întâlni pe brazilianca Teliana Pereira (94 WTA).

Cea mai bună performanţă a Soranei Cîrstea la Roland Garros este un sfert de finală în 2009, când a fost învinsă de australianca Samantha Stosur.

În fine, Alexandra Cadanţu (81 WTA) a ratat calificarea în turul secund la Roland Garros. Ea a fost învinsă cu 7-6, 6-1, de olandeza Kiki Bertens, jucătoare venită din calificări şi poziţia 148 în ierarhia mondială.