Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep: Sper să nu fie ultima mea finală de Grand Slam!

halep_siomna_in_finala_la_paris_buna_sursa_reuters_gonzalo_fuentes.jpg

Simona Halep se bucură după câştigarea setului doi al confruntării cu Maria Şarapova (FOTO: REUTERS/Gonzalo Fuentes)

“A fost prima mea finală de Grand Slam, sper să nu fie şi ultima” a declarat Simona Halep, după finala pierdută, sâmbătă, cu rusoaica Maria Şarapova. De asemenea, sportiva română a ţinut să le mulţumească la finalul partidei tuturor celor care au ajutat-o să aibă "două săptămâni incredibile" la turneul de la Roland Garros. La rândul său, Şarapova a afirmat că a fost cea mai grea şi cea mai emoţionantă finală din carieră.

Simona Halep a precizat că a încercat de la începutul meciului să fie relaxată şi să pună presiune pe parcursul jocului, dar Şarapova este foarte puternică psihic. "Îmi spuneam că este fantastic că am ajuns până aici. Am început bine. Tactica mea era bună. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. Însă Maria a făcut ceea ce ştie cel mai bine: să lovească mingea extrem de puternic. S-a şi mişcat bine. Am încercat să pun presiune, dar este foarte puternică mental, o mare campioană, experimentată, care a câştigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui să muncesc mai mult. Totuşi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am conştientizat faptul că pot juca la un nivel foarte înalt", a adăugat sportiva română, conform Mediafax.

"Am plâns în primele minute de după meci, după care mi-a revenit zâmbetul pe buze. Aş fi vrut să profit de moment. Era prima mea finală de Grand Slam. Am făcut tot ce puteam, practicând un joc de nivel foarte înalt. Sunt mândră de aceste două săptămâni, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodată acest meci. Atmosfera a fost extraordinară, mulţi fani români au venit la meci să mă încurajeze", a mai spus Halep.

La rândul său, Maria Şarapova a declarat că Simona Halep a jucat incredibil şi a felicitat-o pe româncă, spunând că această primă finală de Grand Slam a ei reprezintă un pas foarte mare în carieră.

"A fost cea mai grea finală din cariera mea. Felicitări Simonei, a jucat incredibil astăzi. Nu îmi vine să cred că am câştigat, acum 7-8 ani nu îmi imaginam că o să mă impun la Roland Garros, e un vis devenit realitate", a spus Şarapova imediat după ce a câştigat meciul cu Simona Halep.

Maria Şarapova a felicitat-o pe Halep şi în discursul de la ceremonia de premiere: "Simona, ai avut două săptămâni incredibile. Felicitări, este un pas foarte mare. Felicitări ţie şi echipei sale."

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi a doua cea mai lungă din istorie. Cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren.

A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

În ciuda înfrângerii de sâmbătă, Simona Halep va urca pe locul 3 în clasamentul WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.