Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Presa franceză o elogiază pe Simona Halep

halep_siomna_sursa_reuters_gonzalo_fuentes.jpg

Simona Halep (FOTO: REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Presa din Hexagon a lăudat-o pe Simona Halep pentru performanţa de la Roland Garros. „Maria Sharapova a tremurat, dar a reuşit să o îmblânzească pe Simona Halep”, au scris jurnaliştii de la L'Equipe.

"Cu Simona Halep, tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros", a notat cotidianul Le Monde, conform Mediafax, adăugând că la finala de sâmbătă românca, finalistă de Grand Slam în premieră, a fost calmă şi concentrată, "în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei".

"În ciuda înfrângerii, constănţeanca este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64", adaugă Le Monde.

"Maria Şarapova a tremurat. Dar a reuşit să o «îmblânzească» pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant şi a obţinut al doilea său titlu la Paris", a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului: "Ea urmăreşte mingea cu privirea până când iese. Atunci Maria Şarapova, aproape fără să-i vină să creadă, ţipă şi cade în genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca în 2012, anul câştigării primului său trofeu la Paris. Însă de această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu puţine! Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei".

Site-ul welovetennis.fr a notat că Simona Halep a "luptat formidabil" şi i-a încântat pe cei 15.000 de spectatori timp de mai mult de trei ore. "Iar publicul a aclamat-o îndelung atunci când chipul ei marcat de decepţie era arătat pe ecranul uriaş. Un moment pe care românca fără îndoială nu îl va uita", scrie sursa citată.