Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anglia, în pragul unui dezastru la CM din Brazilia

anglia_pragul_dezastru_cm_brazilia.jpg

Dezamăgire în rândul suporterilor Angliei (Foto: Reuters/Neil Hall)

Anglia a pierdut meciul cu Uruguay în grupa D, la Cupa Mondială din Brazilia. Naţionala antrenată de Roy Hodgson este pe punctul de a fi eliminată de la CM, depinzând de jocul rezultatelor.

Uruguayul a învins Anglia cu 2-1, într-un meci din etapa a doua a grupei D de la Cupa Mondială din Brazilia.

Golurile uruguayenilor au fost marcate de Suarez (jucător la Liverpool), în minutele 39 şi 85, în timp ce pentru englezi a înscris Rooney, în minutul 75.

În celălalt meci al grupei se întâlnesc vineri de la ora 19 Italia şi Costa Rica.

 

Selecţionerul Angliei, "devastat"

 

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, declară că simte o imensă tristeţe şi se arată devastat de acest eşec, potrivit L'Equipe.

"Am revenit foarte bine în joc după ce ei au deschis scorul şi cred că am fi putut câştiga, deoarece am dominat jocul. Meritam măcar un rezultat de egalitate, dar ei au marcat în final. Este incredibil! E uimitor! Am avut speranţe mari, dar acum simt o imensă tristeţe. Sunt devastat! Nu trebuie să lăsăm capul jos, nu am ce să le reproşez jucătorilor. Am primit două goluri, dar adversarul nu a mai avut alte ocazii. Balonul a fost la noi, iar jocul a fost solid. Nu am avut spaţii, iar acum jucătorii mei sunt cu moralul la pământ. Primul gol marcat de Suarez este excepţional. De clasă mondială. La al doilea a avut şansa ca mingea să ajungă la el", spune Hodgson.

De partea sa, antrenorul naţionalei Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, afirmă că nici nu putea să se gândească la un rezultat mai bun, potrivit AFP.

"Nu puteam să mă gândesc la un rezultat mai bun. Am câştigat şi sunt bucuros că am putut să învingem o echipă europeană. Nu mai reuşisem de mult acest lucru (...). Suarez a revenit după o accidentare şi a reuşit să marcheze două goluri într-un meci cu încărcătură. Trebuie să fim realişti, nu am obţinut calificarea. Suntem încrezători că putem face asta în meciul cu Italia şi vom juca să câştigăm. Poate jocul nostru nu este foarte spectaculos, dar avem jucători devotaţi şi care îşi iubesc ţara, iar acest lucru este foarte important. Suntem extrem de încântaţi că am câştigat acest meci", spune Tabarez.

 

Luis Suarez, omul meciului

 

Atacantul uruguayan Luis Suarez a fost desemnat jucătorul meciului Uruguay-Anglia, informează site-ul oficial al FIFA.

Suarez a marcat două goluri, a avut şase şuturi la poartă şi a dat 35 de pase.

Atacantul uruguayan declară că a visat că va marca aceste goluri: "Am suferit foarte mult pentru a putea reveni după accidentare. Toţi coechipierii mei au suferit în acest meci. Am dat totul şi am răspuns astfel celor care ne-au criticat. Acum trebuie să ne odihnim şi apoi să profităm de şansa pe care o avem. Am visat că voi marca aceste goluri şi este foarte frumos că s-a întâmplat".