Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România urcă pe locul 16 în ierarhia mondială

rps6963-360x240.jpg

România - Emerging Ireland. Foto: frr.ro

Echipa României de rugby a urcat pe locul al 16-lea în clasamentul IRB, publicat pe 23 iunie, cea mai înaltă poziție din ultimii șase ani.

Victoria cu 20 – 18 împotriva Rusiei din IRB Nations Cup, combinată cu înfrângerea suferită de Canada pe terenul Statelor Unite (35  - 38) în Pacific Nations Cup, a făcut ca Stejarii să-i înlocuiască pe Arțari în poziția a 16-a.

Stejarii nu mai deținuseră această poziție din 8 martie 2008 și în 2011 ajunseseră chiar pe poziția a 19-a.

Dar evoluția din ultimii doi ani (13 victorii, un egal și doar două înfrângeri – meciurile cu Argentinos Pumas, Emerging Italy și Emerging Ireland nu au contat pentru clasamentul IRB) a dus la o lentă ascensiune în clasamentul IRB, unde au fost depășite Rusia, Statele Unite și acum Canada.

Depășirea Canadei în clasamentul IRB poate avea un important efect psihologic, dat fiind faptul că România face parte din aceeași grupă – D – la Cupa Mondială de anul viitor, iar cele două echipe se întâlnesc în meci direct pe 6 octombrie 2015 pe stadionul din Leicester.

De remarcat că Japonia a urcat în premieră pe locul 10 în clasamentul IRB, după 10 victorii consecutive.

Italia este pe locul 14, după nouă înfrângeri consecutive, cu Georgia foarte aproape pe locul 15.

Victoria cu 13 – 6 a Uruguayului asupra Rusiei la IRB Nations Cup a dus la o rocadă între cele două țări în pozițiile 19 – 20, cu doar câteva luni înaintea probabilei duble manșe de baraj pentru cel de-al 20-lea loc calificativ la Cupa Mondială de anul viitor.