Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) "Canibalul" Suarez muşcă din nou. FIFA pregăteşte sancţiuni

canibalul_suarez_musc_din_nou_fifa_pregateste_sanctiuni.jpg

Italianul Giorgio Chiellini şi uruguayanul Luis Suarez (Foto: Reuters/Tony Gentile)

Lumea fotbalistică mondială este revoltată de un gest făcut de uruguayanul Luis Suarez la meciul cu Italia de la Cupa Mondială din Brazilia. Atacantul sud-american a muşcat un adversar de umăr, în meciul în urma căruia Uruguayul s-a calificat în optimi, iar Italia a fost eliminată. Problema e însă că în timpul partidei, gestul lui Suarez a trecut neobservat.

Luis Suarez are obiceiul să "muşte" din adversari. În 2010, când juca la Ajax Amsterdam, el a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei, pentru că a muşcat de gât un jucător de la PSV Eindhoven. Suarez a fost poreclit atunci "Canibalul de la Ajax".

După ce a ajuns la Liverpool, el a recidivat, fiind suspendat zece meciuri în aprilie 2013, pentru că a muşcat un adversar de la Chelsea.

Luis Suarez mai are şi alte abateri la activ. El este considerat un "simulant în serie", un as în materie, pentru faptul că încearcă mereu, prin căderi teatrale, să păcălească arbitrii să dicteze lovituri de la 11 metri sau cartonaşe roşii.

Nici insultele rasiste nu-i sunt străine fotbalistului uruguayan. El a primit nouă etape de suspendare, după ce l-a jignit pe francezul Patrice Evra de la Manchester United, în octombrie 2011.

Revenind la muşcătura aplicată italianului Giorgio Chiellini în meciul din Brazilia, Luis Suarez riscă o sancţiune dură din partea FIFA, având în vedere că este recidivist. Suspendarea maximă e de 24 de meciuri sau doi ani.