Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Duel între Olanda şi Costa Rica, în sferturile CM din Brazilia

Olanda şi Costa Rica s-au calificat în sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. Cele două se vor confrunta pentru un loc în semifinalele competiţiei.

Olanda şi Costa Rica vor juca în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, sâmbătă, 5 iulie, de la ora 23.

Olanda a învins duminică în optimi Mexic, scor 2-1, iar Costa Rica a trecut de Grecia, scor 6-4, în urma executării loviturilor de departajare.

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat că jucătorii săi au arătat că sunt încrezători în obţinerea calificării în sferturile Cupei Mondiale până la finalul meciului cu Mexic, câştigat printr-un penalty transformat în minutul 90+4.

"Jucătorii au crezut în calificare până la capăt. Nu am fi reuşit dacă nu aveam încredere. În ultimele minute, noi am fost mai în formă, mai proaspeţi ca mexicanii. Jucătorii mei au avut încredere şi au fost pregătiţi din punct de vedere fizic pentru acest meci. Sneijder este unul dintre cei mai în formă jucători, a alergat mai mulţi kilometri şi are o excelentă tehnică de a lovi mingea, aşa că nu m-a surprins când a egalat", a afirmat antrenorul.

La rândul său, selecţionerul Mexicului, Miguel Herrera, a spus că totul a fost împotriva echipei sale la Cupa Mondială, informează cotidianul As.

"A fost un Mondial în care totul a fost împotriva Mexicului încă de la început. Astăzi, Robben s-a aruncat de trei ori pe jos şi nu i-au făcut nimic. După ce am marcat pentru 1-0, ne-am retras şi asta ne-a costat. Mulţumesc fanilor pentru sprijin, dar din păcate nu am reuşit să câştigăm!", a declarat tehnicianul.

Atacantul Olandei, Arjen Robben, şi-a cerut scuze pentru că a simulat în încercarea de a obţine un penalty în prima repriză a meciului cu Mexic, dar a subliniat că a fost faultat la finalul partidei, când s-a dictat lovitură de la 11 metri, potrivit AFP.

În primul sfert de finală se vor întâlni Brazilia şi Columbia, vineri, 4 iulie, de la ora 23.