Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Duel franco-german, la CM din Brazilia

duel_franco_german_la_cm_din_brazilia.jpg

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps (Foto: Reuters/Siphiwe Sibeko)

Franţa şi Germania se vor întâlni în sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. Meciul va avea loc vineri, de la ora 19, pe stadionul Maracana, la Rio de Janeiro.

Franţa a învins în optimile Cupei Mondiale Nigeria, cu scorul de 2-0, iar Germania a eliminat Algeria, cu 2-1, după prelungiri.

Celelalte două meciuri din sferturi sunt Brazilia-Columbia (vineri, ora 23) şi Olanda-Costa Rica (sâmbătă, ora 23). Marţi se mai joacă în optimi Argentina-Elveţia (ora 19) şi Belgia-SUA (ora 23).

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, declară că este foarte mândru de prestaţia jucătorilor săi la Cupa Mondială: "Am avut multe ocazii, am reuşit să dominăm jocul din minutul 60, eliberarea a venit târziu, dar toate meciurile sunt dificile aici. Facem parte din cele mai bune opt echipe din lume, trebuie să ne bucurăm de acest lucru şi să ne pregătim de sferturi. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat până acum".

 

Ce spun germanii, după calificarea în sferturile CM din Brazilia?

 

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, afirmă că victoria din meciul cu Algeria, din optimile Cupei Mondiale a fost una a voinţei: "A fost o victorie a voinţei. Am pierdut multe baloane, am făcut multe greşeli. Am fost vulnerabili, dar Manuel Neuer a apărat foarte bine".

Presa germană i-a criticat însă pe jucătorii naţionalei, în ciuda calificării în sferturile Cupei Mondiale.

"Schuuuurrle!", a scris Bild pe prima pagină, având o poză cu jucătorul lui Chelsea şi bucuria lui după golul marcat. "Schurrle şi Ozil au marcat, Neuer a fost cel mai bun, dar dacă vom continua aşa, putem fi eliminaţi de Franţa. Mulţumim, Schurrle! Graţie lui Neuer suntem încă la Mondial", a scris Bild.

Kicker a titrat: "Şansă! O cursă sălbatică ne duce în sferturi", referindu-se la cursa făcută de Muller la primul gol al Germaniei. "Echipa nu a fost deloc în meci, a părut confuză şi nesigură în noua sa configuraţie defensivă. A fost nervoasă în atac şi l-a obligat pe Neuer să iasă prea des din poartă şi să respingă baloanele", a scris Kicker.

Poliţia franceză a arestat 29 de persoane, în noaptea de luni spre marţi, după înfrângerea Algeriei în faţa Germaniei, anunţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, informează AFP.

"Meciul Algeriei nu a dus la violenţe, aşa cum se credea. Au fost 29 de arestări pe tot teritoriul Franţei, majoritatea pentru incendierea de vehicule şi pubele", precizează el.

Franţa a fost scena unor violenţe puternice, după ce Algeria s-a calificat în optimile Cupei Mondiale.