Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep dă o nouă lovitură la Wimbledon

simona_halep_da_o_noua_lovitura.jpg

Simona Halep, la Wimbledon (Foto: Reuters/Suzanne Plunkett)

Simona Halep (locul 3 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de tenis de la Wimbledon. Românca a învins-o marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe Zarina Diyas din Kazahstan (72 WTA).

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon pentru prima oară în cariera sa. Ea va juca mai departe cu nemţoaica Sabine Lisicki (locul 19 WTA), care a învins-o pe Iaroslava Şvedova, din Kazahstan (65 WTA), în optimile de finală.

Românca aflată acum pe poziţia a treia în clasamentul WTA a devenit jucătoarea cel mai bine cotată rămasă pe tabloul principal la Wimbledon. Asta după ce americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li au fost deja eliminate.

Simona Halep se află la a patra participare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În 2011 şi 2013, ea a ajuns în turul doi, iar în 2012 a fost eliminată încă din prima rundă.

Constănţeanca a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală în toate turneele de Grand Slam disputate, adică Australian Open, Roland Garros (unde a jucat finala) şi Wimbledon.

Simona Halep a egalat cea mai bună performanţă a unei românce la Wimbledon, calificarea Virginiei Ruzici în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

Ilie Năstase a jucat finala turneului londonez în 1972 şi 1976.