Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BRD Bucharest Open, primul turneu de tenis WTA din România

La BRD Bucharest Open, care are loc la Arenele BNR, sunt prezente 32 dintre cele mai importante nume ale tenisului feminin mondial. Cap de afiș este Simona Halep, cea mai bună jucătoare româncă a momentului.

Competiția începe luni la ora 16.30, iar de marți până sâmbătă, meciurile au loc de la ora 15.00. Finala turneului se va desfăşura duminică, 13 iulie, începând cu ora 17.30.

În afară de Simona Halep, locul 3 în circuitul profesionist WTA, pe lista jucătoarelor invitate la Bucureşti se află italiencele Roberta Vinci şi Karin Knapp, cehoaicele Klara Koukalova şi Petra Cetkovska, Annika Beck din Germania, slovaca Anna Schmiedlova, slovena Polona Hercog și americanca Vania King.

În cadrul turneului vor fi puse în joc premii în valoare de 250.000 de dolari, iar marea câştigătoare va primi 280 de puncte WTA.

Din România, șase jucătoare iau parte la BRD Bucharest Open: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Cadanţu şi două beneficiare de wild card Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu.

Turneul e unul de maxim interes, astfel că biletele pentru semifinale și finală sunt epuizate.

La turneul organizat de Federația Română de Tenis, cele mai mari șanse de victorie le are Simona Halep, favorita numărul 1. Ar fi o premieră în România ca un sportiv din țară să câștige un turneu autohton, după ce din 1998 Andrei Pavel, Victor Hănescu și alții s-au chinuit an de an, fără succes, să triumfe în finala de la Open Romania.