Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Duelul titanilor, în semifinalele CM din Brazilia

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Brazilia şi Germania joacă marţi seară pentru un loc în finala Cupei Mondiale de fotbal. Aparent, sud-americanii au prima şansă, întrucât joacă în faţa propriilor suporteri.

Un meci Brazilia-Germania este teoretic o confruntare între două şcoli de fotbal total diferite. Sud-americanii sunt recunoscuţi pentru spectacolul din teren, în timp ce nemţii au devenit celebri pentru jocul lor calculat la milimetru.

Şi totuşi, la acest Campionat Mondial, lucrurile nu au stat chiar aşa. Brazilienii nu au obţinut rezultate răsunătoare şi nu au înscris prea multe goluri. De fapt, mai toate victoriile lor au fost la limită.

De partea lor, germanii au oscilat între o prestaţie ezitantă, dar eficientă şi spectacol. Am putea spune chiar că în unele partide, puţine, ce-i drept, nemţii au fost mai brazilieni decât brazilienii.

Brazilieni care, să precizăm, joacă fără câţiva jucători de bază: căpitanul Thiago Silva stă pe bancă pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce vedeta echipei, Neymar s-a accidentat şi va lipsi o lună de pe teren.

Brazilia şi Germania, adică formaţiile cu cele mai multe meciuri din istoria cupelor mondiale (102, respectiv 104) s-au întâlnit o singură dată până acum, în finala din 2002, câştigată de sud-americani.

Meciul dintre Brazilia şi Germania din semifinalele Cupei Mondiale se joacă marţi seară de la ora 23. A doua semifinală va pune miercuri faţă în faţă Argentina şi Olanda.