Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Brazilia, umilită de Germania în semifinalele CM

brazilia_umilita_de_germania_in_semifinalele_cm.jpg

Brazilia, în genunchi, după eşecul în faţa Germaniei, în semifinalele CM (Foto: Reuters/David Gray)

Germania s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins cu un neverosimil 7-1 Brazilia, în semifinalele competiţiei. Germanul Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria CM, cu 16 reuşite.

Golurile Germaniei din semifinala cu Brazilia au fost marcate de Muller '11, Klose '23, Kroos '24, '26, Khedira '29 şi Schurrle '69 şi '79. Pentru Brazilia a înscris Oscar '90+1.

În finală, Germania va întâlni învingătoarea din meciul dintre Argentina şi Olanda, programat miercuri de la ora 23.

 

 

Germanul Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, după ce a înscris al 16-lea său gol la un turneu final.

Klose (36 de ani), care joacă a patra oară la Cupa Mondială şi este la a doua reuşită în Brazilia, l-a devansat pe brazilianul Ronaldo, care are 15 goluri.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, l-a felicitat pe atacantul german. "Jos pălăria pentru Miroslav Klose! Cu 16 goluri, el este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale", a scris Blatter pe Twitter.

 

Reacţiile

 

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, declară că jucătorii săi au reuşit un mare rezultat cu Brazilia, precizând că nemţii s-au folosit de presiunea foarte mare pusă pe naţionala braziliană: "Suntem foarte fericiţi. Am câştigat şi suntem în finală. Am înfruntat cu mult calm şi ordine profunda emoţia şi pasiune a brazilienilor. Ne-am spus că dacă suntem curajoşi şi conştienţi de forţele noastre, vom câştiga acest meci. Ne-am folosit de imensa presiune pusă pe naţionala Braziliei".

Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, califică drept catastrofal rezultatul meciului cu Germania şi spune că este principalul vinovat pentru această înfrângere, potrivit France Football.

"Transmit poporului brazilian că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am dat totul. Iertaţi-ne! Suntem dezolaţi că nu putem continua până în finală. Dar vom lupta pentru locul trei şi sper că vom avea sprijinul fanilor. Eu am făcut echipa, eu sunt responsabil. Rezultatul este catastrofal şi poate că responsabilităţile sunt împărţite, dar eu am decis tactica. Şi îmi asum responsabilitatea. Nu am datorii faţă de poporul brazilian, mi-am făcut treaba. Am făcut ceea ce am considerat că este mai bine şi ce am considerat corect. Putem spune că este o înfrângere teribilă din cauza rezultatului, dar nu cred că este o chestiune de datorie. Sunt de acord, este o catastrofă, dar să nu uităm că mai avem şi sâmbătă un meci", declară Scolari.