Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tolontan: Nemților le-a ieșit tot. Brazilienilor, aproape nimic

Pur și simplu se întâmplă să se alinieze planetele, în sport și viață, așa explică jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor șef al Gazetei Sporturilor, victoria zdrobitoare a Germaniei în fața  Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal. Nemții au învins țara gazdă cu 7 la 1, ceea ce a provocat durere, stupoare la Belo Horizonte dar și noi violențe pe străzile din Brazilia.

Rezultatul ar fi fost la fel de dezastruos și dacă pe teren ar fi fost încă 11 cei mai buni jucători brazilieni din istorie, crede Tolontan.

El avertizează însă că Germania nu are finala câștigată. Depinde foarte mult de rezultatul ce se va înregistra diseară. În a doua semifinală, care se dispută de la ora 23 la Sao Paolo, Olanda are prima șansă în fața Argentinei. Argentina este o echipă arțăgoasă și tehnică. Olanda are o echipă frumoasă,ambițioasă, dar ghinionistă.

Sunt mari șanse ca o echipă din Europa să câștige pentru prima oară pe teritoriul american un campionat mondial ceea ce nu s-a mai întâmplat de la începuturile fotbalului, mai spune Cătălin Tolontan în interviul acordat RFI.

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor șef Gazeta Sporturilor, în dialog cu Magda Prelipceanu