Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CM: Argentina învârte cuţitul în rana Braziliei

cm_argentina_invarte_cutitul_in_rana_braziliei.jpg

Suporter argentinian (Foto: Reuters/Martin Acosta)

Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins cu 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, în semifinalele competiţiei. "Coşmarul continuă", a scris presa braziliană, după calificarea marii rivale, Argentina, în finala Cupei Mondiale, a doua zi de la eliminarea Braziliei de către Germania.

După 90 de minute de joc şi cele două reprize de prelungiri, scorul meciului Olanda-Argentina era egal, 0-0.

La loviturile de departajare, pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero şi Maxi Rodriguez.

Pentru Olanda au înscris Robben şi Kuyt, în timp ce Vlaar şi Sneijder au ratat.

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, declară că eliminarea în semifinalele Cupei Mondiale reprezintă o mare dezamăgire, dar afirmă că echipa sa a făcut un turneu fantastic: "Este un scenariu teribil şi o mare dezamăgire. Dar am făcut un turneu fantastic. Nimeni nu se aştepta să trecem de grupe. Apoi, am întâlnit Mexic, o echipă greu de bătut, apoi Costa Rica, foarte solidă. Şi în final am întâlnit Argentina, care are jucători fantastici. Şi nu am pierdut în această semifinală. Nu am fost învinşi în acest turneu. Pur şi simplu astăzi nu am fost buni la loviturile de departajare".

Portarul argentinian Sergio Romero spune că a avut încredere în el la loviturile de departajare, informează BBC.

"Ne bucurăm de acest moment, iar de mâine vom munci pentru finală. Simt o imensă fericire, sunt foarte bucuros. Adevărul este că loviturile de departajare reprezintă o chestiune de noroc. Am avut încredere în mine şi, din fericire, totul a ieşit perfect", declară el.

 

"Coşmarul continuă"

 

"Coşmarul continuă", a scris presa braziliană, după calificarea marii rivale, Argentina, în finala Cupei Mondiale, a doua zi de la eliminarea Braziliei de la competiţia pe care o găzduieşte, informează AFP.

"După durerea braziliană, bucuria rivalilor. Argentina este în finala Cupei Mondiale şi poate lua titlul pe Maracana. Pe lângă faptul că nu mai pot visa la un al şaselea titlu mondial, brazilienii trebuie să trăiască posibilitatea reală ca principala rivală să câştige titlul în templul fotbalului", scrie cotidianul Rio O'Dia.

Sub titlul #SomosTodosAlemanha! (#Toţi suntem germani!), site-ul cotidianului sportiv Lance! scrie: "Coşmarul german trăit de milioane de brazilieni ar putea trece în plan secund duminică, pentru că Argentina este în finala Cupei Mondiale din Brazilia!".

În finala Cupei Mondiale, Argentina va întâlni Germania, duminică de la ora 22, în timp ce Olanda şi Brazilia se vor lupta pentru locul trei, în finala mică, sâmbătă de la ora 23.