Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Formula 1 se întoarce în Austria

Campionatul Mondial de Formula 1 revine în Austria în sezonul 2014. Anunţul a venit de la administratorul drepturilor comerciale în Formula 1, britanicul Bernie Ecclestone şi de la proprietarul echipei Red Bull, austriacul Dietrich Mateschitz.

În 2014, la 6 iulie, Marele Premiu al Austriei va avea loc pe circuitul “Red Bull Ring” de la Spielberg, în provincia Stiria, unde Dietrich Mateschitz are o locuinţă.

“Dietrich Mateschitz şi Bernie Ecclestone au ajuns la un acord pentru revenirea Formulei 1 în Austria anul viitor”, au anunţat cei doi într-un comunicat.

Calendarul sezonului 2014 va fi finalizat în septembrie, la Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, cu înscrierea în campionatul mondial a două noi Grand Prix-uri, cel al Austriei şi cel al Rusiei, care se va disputa la Soci.

Ultimul Mare Premiu de Formula 1 în Austria a avut loc în 2003 şi a fost câştigat de germanul Michael Schumacher.

La acea vreme, Grand Prix-ul Austriei a avut loc tot pe circuitul de la Spielberg, dar aparţinea atunci grupului austriac de telecomunicaţii A1, care l-a vândut în 2005 către Red Bull. După lucrări de renovare şi modernizare, Red Bull a redeschis acest circuit în mai 2011.