Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anunţ neaşteptat al lui Victor Hănescu

anunt_neasteptat_al_lui_victor_hanescu.jpg

Jucătorul de tenis, Victor Hănescu

Jucătorul de tenis Victor Hănescu şi-a anunţat miercuri decizia de a se retrage din echipa naţională de Cupa Davis. El a făcut anunţul prin intermediul unei scrisori deschise către "iubitorii tenisului românesc", potrivit Mediafax.

Victor Hănescu spune că retragerea din echipa naţională de Cupa Davis este un pas foarte dificil pentru el.

"Vine un moment în viaţă fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la Echipa Naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă. De la vârsta de 10 ani, prin '91, când am fugit de la şcoală să văd un meci de Cupa Davis între România şi Irlanda, s-a născut în mine dorinţa de a purta cu mândrie tricoul Naţionalei. Am debutat la 20 de ani, în 2001 şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmarea a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide inter-naţiuni şi la fiecare meci sub culorile României, am avut emoţii, mari emoţii! Aceste trăiri nu se compară cu sferturile de finală de la Roland Garros şi nici cu trofeul câştigat în Elveţia, după ce am trecut în semifinală de Wawrinka, top 10 ATP la acel moment, sunt sentimente speciale pe care nu le poţi avea decât la Naţională", scrie Hănescu.

Jucătorul precizează că va continua colaborarea cu Federaţia Română de Tenis: "Toate aceste experienţe m-au format că jucător profesionist, ca om. Am 33 de ani şi mă simt împlinit. Sunt un român fericit, am o familie frumoasă şi întregită de câteva luni de băieţelul meu Luca. Vin cât de des pot în ţară şi credeţi-mă, nu rezist mai mult de o lună departe de familie, de România. În ultimii 11 ani m-am menţinut în Top 100 ATP şi de 13 ani servesc sub culorile naţionale. Simt că pot da mai mult Naţionalei din afara terenului, implicându-mă direct în formarea generaţiei de mâine. Avem juniori talentaţi care trebuie promovaţi şi încurajaţi, am şi experienţă şi disponibilitatea s-o fac. Sper să rămân alături de Echipa Naţională şi de Federaţia Română de Tenis şi de aceea am lansat programul Dream Young Team pentru România, un program pentru relansarea tenisului masculin românesc. Eu împreună cu o echipă de profesionişti formată din preparator fizic, preparator mental, fizioterapeut şi antrenor vom modela tinerele talente, pregătindu-le pentru lupta dură din tenisul internaţional".

Victor Hănescu a jucat 37 de meciuri în Cupa Davis. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul ATP a fost locul 26, pe 6 iulie 2009. El se află acum pe locul 148.

România urmează să întâlnească Suedia pe 12-14 septembrie, în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a zonei Euro-africane a Cupei Davis.