Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 14 august 2013

Ştiri sportive din oină,handbal,baschet şi fotbal.

Oină

Sâmbătă, în comuna suceveană Salcea, va avea loc o nouă ediţie a Cupei Federaţiei la oină. La start se vor prezenta şase echipe, care vor fi împărţite în două grupe, prin tragere la sorţi. Acestea sunt Frontiera Tomis Constanţa, Straja Bucureşti, Biruinţa şi Brigada ambele din Gherăeşti, Dinamic Coruia şi Stejarul Pârcovaci. Primele două formaţii se vor califica în semifinale, iar în după-amiaza zilei vom asista şi la meciul care va desemna câştigătoarea trofeului. Competiţia este organizată de către Federaţia Română de Oină, în colaborare cu factorii locali de decizie.

Atletism

Atleta română Ancuţa Bobocel a încheiat pe locul al 13-lea cursa de 3000 de metri obstacole din cadrul Campionatelor Mondiale de la Moscova, din Rusia. Sportiva noastră a oprit cronometrele la 9 minute, 53 de secunde şi 35 de sutimi. Medalia de aur a revenit kenyencei Milcah Chiewa, cea care la ediţiile din 2009 şi 2011 a terminat pe locul al treilea. La săritura cu prăjina feminin, rusoaica Yelena Isinbayeva a cucerit titlul mondial cu o performanţă de 4,89 metri. Deja cu laurii asiguraţi, Isinbayeva a încercat să stabilească un nou record mondial, însă a ratat toate cele trei încercări la 5,07 metri.

Handbal

Naţionala de handbal tineret sub 21 de ani a pierdxut categoric partida cu Suedia, 38-29, desfăşurată în cadrul grupelor preliminare ale Campionatului Mondial rezervat acestei categorii de vârstă, care are loc în Ungaria. Înfrângere şi pentru naţionala similară a Franţei, care a cedat cu 31-25 în faţa Egiptului, diminuându-şi astfel şansele de a ajunge în faza eliminatorie. Ambele echipe au zi de pauză azi, dar vor reveni joi în arenele cu semicercuri. România va juca împotriva Tunisiei, în timp ce Franţa va întâlni Brazilia.

Baschet

Campionatul European de baschet masculin pentru jucători sub 16 ani, care se dispută în Ucraina, la Kiev, a ajuns în faza grupelor principale. Naţionala Franţei a fost învinsă de Croaţia cu 78-69 şi ocupă locul al patrulea din şase combatante, cu un total de 5 puncte. Primele patru clasate în fiecare grupă vor accede în sferturile de finală, iar Franţa mai are de jucat cu Ucraina, astăzi de la ora 22.00. gazdele se află cu o poziţie mai jos, pe locul 5, cu acelaşi număr d epuncte. Echipa învingătoare îşi va aconta un loc în sferturile de finală ale acestei competiţii.

Fotbal

Echipa naţională de tineret a României a pierdut cu 2-0 amicalul disputat aseară la Berceni, în compania selecţionatei Ciprului. Astă-seară, naţionala mare, sub comanda lui Victorm Piţurcă, joacă de la ora 21.00, la Bucureşti, contra Slovaciei, un alt joc de pregătire. Naţionala Franţei, care de trei meciuri nu a mai reuşit să marcheze, susţine o partidă pe stadionul Roi Baudoin din Bruxelles, parteneră de întrecere fiind Belgia. De la aceeaşi oră, la Berna, un alt amical de lux pune faţă în faţă Elveţia şi Brazilia, în timp ce Italia şi Argentina se întâlnesc la Roma, pe Stadio Olimpico, de la ora 21.45.

Bogdan Leonte

Jucatorul roman de linia a treia, Bogdan Leonte s-a transferat la inceputul acestui sezon la echipa Mont de Marsan, care a retrogradat din Top 14.Leonte, in varsta de 27 de ani, masoara 1.90 metri inaltime si are 96 de kilograme. El a evoluat pana acum la Bourgoin timp de 11 sezoane, fiind in lot atunci cand echipa sa a evoluat pe prima scena. Bourgoin a promovat si ea in Pro D2, dupa o perioada petrecuta in Federale 1.

Intelegerea pe care o are Leonte cu noua sa formatie se intinde pe o perioada de un an, iar obiectivul principal este revenirea in Top 14. Tot in Franta, Paulica Ion a fost confirmat la Perpignan, iar Valentin Ursache si-a prelungit intelegerea cu Oyonnax inca din iarna, pentru urmatoarele doua sezoane.

Bogdan Leonte este fiul fostului international roman Gheorghe Leonte si s-a format la Bourgoin, echipa care l-a promovat in rugby-ul mare, de la juniori, in 2008.

Bogdan Leonte este international francez de juniori. In 2005, la Cupa Mondiala sub 19 ani din Africa de Sud, el a evoluat pentru formatia franceza intr-o partida contra Romaniei. Trei ani mai tarziu, Leonte a fost titular pentru Bourgoin pe Stadionul Arcul de Triumf, intr-un joc din Amlin Challenge Cup.