Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CTP: Jucătoarele române de tenis visează să câştige Wimbledonul, băieţii visează la maşini de fiţe!

Cum se explică ascensiunea fulminantă a jucătoarelor române de tenis în clasamentul mondial? Sorana Cârstea a ajuns pe locul 21 WTA, după ce a eliminat mai multe adversare din top 10 şi a jucat finala turneului de la Toronto. Simona Halep e pe 25 mondial şi a eliminat-o la Cincinnati pe câştigătoarea de la Wimbledon, franţuzoaica Marion Bartoli (7 WTA). Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune la RFI că fetele sunt mai dispuse la efort.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, "e o chestiune de mentalitate, pentru mine e destul de limpede. Jucătoarele românce sunt mai disciplinate şi mai dispuse să facă efort, mai dispuse la o viaţă strict organizată pentru performanţă, pentru că altfel este imposibil să visezi la performanţă astăzi, dacă nu îţi impui un regim de pregătire extrem de dur, întins pe ani în şir".

Jurnalistul remarcă faptul că "la băieţi nu există acest fond psihic".

"Am văzut mulţi tineri talentaţi la noi, însă fără voinţă şi fără determinare, fără tăria de a renunţa la nişte plăceri ale vârstei specifice, pentru performanţă. Vor cât mai repede să câştige nişte bani, să-şi ia o maşină de fiţe, să plimbe o pisi, o fată, cu ea şi cam ăsta este visul lor în tenis. N-am văzut pe nici unul dintre ei să fie gata să-şi sacrifice tinereţea, să muncească precum un nebun de dimineaţă până seara, să ajungă să câştige Wimbledonul, să aibă acest vis în minte", spune el.

"În schimb, fetele sunt mai disciplinate, se supun programului de pregătire al antrenorilor şi când se întâmplă să aibă nişte antrenori buni, o echipă bună, iată că ele îşi valorifică calităţile native, poate şi până în top zece mondial", conchide CTP.

 
Cristian Tudor Popescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre ascensiunea tenisului feminin românesc