Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 20 august 2013

Ştiri sportive din oină, handbal, rugby, baschet, fotbal şi tenis.

Oină

Straja Bucureşti a câştigat Cupa Federaţiei la oină, competiţie care a avut loc la Salcea, în judeţul Suceava. Străjerii s-au impus în finală cu scorul de 18-15 în faţa celor de la Biruinţa Gherăeşti. În finala mică, Frontiera Tomis Constanţa a dispus cu 20-10 de Stejarul Pârcovaci. Pe locul cinci s-a clasat Dinamic Coruia, iar a şasea a fost Brigada Gherăeşti. Următoarea competiţie pe agenda oinei va fi al doilea tur play-off al campionatului naţional, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 6-8 septembrie.

Handbal

România a învins Franţa cu 29-26 în turneul pentru locurile 9-16 de la Campionatul Mondial de handbal masculin de juniori sub 19 ani, care se dispută la Budapesta, în Ungaria. Handbaliştii noştri vor evolua mâine, în al doilea tur eliminatoriu, împotriva naţionalei similare a ţării gazdă. Astăzi, de la ora 20.00, echipa naţională feminină de handbal sub 17 ani a României dispută un meci foarte important în grupele principale ale Campionatului European. Fetele noastre joacă împotriva Danemarcei. Franţa, în turneul de consolare, a început deja un meci contra Spaniei. Ambele jocuri au loc în Polonia, gazda acestei competiţii. 

Rugby

A treia etapă a play-off-ului Superligii CECBank la rugby a programat derby-ul dintre Steaua şi campioana en-titre RCM UV Timişoara. Bănăţenii au reuşit să câştige în Ghencea cu scorul de 18-10 menţinându-şi astfel primul loc în clasament. CSM Ştiinţa Baia Mare a urcat pe poziţia secundă, după succesul 29-18 contra Farului Constanţa. În play-out, Universitatea Cluj a avut meci greu acasă cu CSM Bucureşti Olimpia. În cele din urmă, studenţii clujeni s-au impus cu 24-19. Avem rugby şi în emisfera sudică, acolo unde în In weekend s-au desfăşurat primele meciuri din Turneul celor 4 Naţiuni. Noua Zeelandă a obţinut un succes pe terenul mari rivale Australia, cu 47-29 şi rămâne neînvinsă în actualul format al competiţiei. Africa de Sud a făcut spectacol cu Argentina, câştigând la o diferenţă care ne scuteşte de orice comentarii, 73-17.

Baschet

Echipa naţională de baschet masculin sub 16 ani a Franţei a încheiat pe poziţia a cincea Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, care a avut loc la Kiev, în Ucraina. În ultimul meci al competiţiei, Franţa şi-a luat revanşa în faţa Croaţiei, după înfrângerea din grupe, învingând cu 59-48. Medalia de aur a revenit Spania, care a învins la un coş distanţă Serbia, cu 65-63. Bronzul a intrat în posesia Greciei, după 78-50 cu Italia în finala mică. 

Fotbal

Aseară, în Liga I la fotbal au avut loc ultimele două partide ale etapei a cincea. Concordia Chiajna a furnizat surpriza, după o victorie cu 3-0 pe terenul Universităţii Cluj. Astfel, gruparea ilfoveană înregistrează a doua victorie fără gol primit şi ajunge pe locul al zecelea al ierarhiei, cu un total de 6 puncte. Concordia mai trebuie însă să dispute şi cele trei meciuri restanţă, deoarece reprimirea ei în primul eşalon a survenit după începerea sezonului. Într-un alt meci, FC Vaslui a câştigat cu 1-0 meciul cu săgeata Năvodari. Astăzi, una din reprezentantele Franţei în Liga Campionilor, Lyon dispută prima manşă a play-off-ului pentru grupele Ligii Campionilor, acasă, de la ora 21.45, cu spaniolii de la Real Sociedad

Tenis

Dacă la US Open, ultimul turneu de mare şlem al anului se joacă deocamdată în tururile preliminare, cei mai buni jucători de tenis ai lumii îşi desăvârşesc pregătirea prin competiţii desfăşurate peste Ocean, în condiţii de joc asemănătoare. La Winston Salem, Edouard Roger-Vasselin a fost eliminat după două tie-break-uri de Gimeno Traver, din Spania. În schimb, alţi doi jucători francezi au obţinut calificarea pentru faza secundă. Nicolas Mahut l-a învins pe polonezul Lukas Kubot cu 6-3, 6-1, iar guillaume Rufin a trecut de uzbecul Denis Istomin, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3. Pe tablou se mai află un francez, Benoit Paire. La feminin, la turneul de la New Haven, Sorana Cîrstea s-a accidentat şi nu a mai intrat pe teren în meciul cu Anastasia Pavlyuchenkova. 

 

Straja Bucureşti a câştigat Cupa Federaţiei la oină, competiţie desfăşurată în comuna suceveană Salcea. Străjerii s-au impus în finală împotriva celor de la Biruinţa Gherăeşti, cu scorul de 18-15. În finala mică, Frontiera Tomis Constanţa a dispus cu 20-10 de Stejarul Pârcovaci. La competiţie au mai luat parte Dinamic Coruia şi Brigada Gherăeşti. Sportivii noştri s-au întors cu două medalii de la Campionatele Mondiale de lupte pentru juniori, desfăşurate la Sofia, în Bulgaria. Emilia Vuc a cucerit argintul în limitele categoriei de greutate de 48 de kilograme, în timp ce Alexandru Botez s-a ales cu bronzul la greco-romane, categoria de greutate 50 de kilograme. Principala provocare pentru luptătorii români o reprezintă Campionatele Mondiale de seniori, programate la Budapesta, în a doua decadă a lui septembrie. Concordia Chiajna a urcat pe locul al zecelea al Ligii I la fotbal după victoria obţinută cu scorul de 3-0 pe terenul celor de la Universitatea Cluj. Golurile ilfovenilor au fost marcate de Zaharia, Neagu şi Onduku. Trupa lui Ionuţ Chirilă are 6 puncte din tot atâtea posibile şi un golaveraj de 4-0.  Concordia trebuie să dispute însă şi cele trei meciuri restanţă.