Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Luis Suarez: verdict iminent

suarez.png

Luis Suarez: verdict iminent

Luis Suarez, jucătorul din Uruguay poreclit de unii « canibalul », va afla astăzi decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Fotbalistul Barcelonei făcuse apel după ce a fost suspendat pentru 9 meciuri şi a primit interdicție de a mai juca fotbal timp de 4 luni. Ce șanse are Suarez să scape de sancțiune?

Pe 24 iunie, în timpul meciului Uruguay-Italia contând pentru Mondialul de fotbal, Luis Suarez îl muşcase de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini. Imaginea gestului nesportiv făcuse înconjurul lumii şi se soldase cu o pedeapsă severă din partea FIFA. Suarez a fost suspendat 9 meciuri iar timp de 4 luni i se interzicea să aibă orice activitate legată de fotbal.

Noul atacant de la FC Barcelona a făcut apel şi a venit zilele trecute la sediul (TSA) Tribunalului arbitral al sportului de la Lausanne ca să-şi pledeze cauza. Timp de 5 ore Suarez le-a explicat celor trei arbitrii TSA ce s-a întâmplat la meciul cu Italia în speranţa de a obţine dacă nu o anulare a sancţiunii, cel puţin o reducere a suspendării. In urma unei proceduri accelerate, verdictul instanţei este aşteptat astăzi după-amiază.

Antecedentele lui Suarez – cel puţin alte două muşcături pe vremea când juca la Ajax şi apoi la Liverpool – îi fac pe analişti să fie însă sceptici.