Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 27 august 2013

sorana-cirstea.jpg

Sorana Cîrstea. (Foto: cronicaromana.ro)

Ştiri sportive din tenis, fotbal, rugby, fotbal american, înot şi oină.

Tenis

Peste Ocean a început ultimul turneu de mare şlem al anului la tenis, US Open. Sorana Cîrstea a trecut greu de Sharon Fischman, din Canada, în runda inaugurală, după 7-5, 5-7, 6-1. Sorana va juca în turul al doilea contra japonezei Kurumi Nara, sportivă venită din calificări care a dispus în primul tur de Alexandra Cadanţu, cu un dublu 6-2. Alte românce care şi-au încheiat prezenţa pe tabloul de simplu feminin sunt Irina Begu şi Monica Niculescu, iar Simona Halep va juca astăzi împotriva britanicei Heather Watson. Dintre franţuzoaice, doar Kristina Mladenovici a avansat, după succesul cu 6-1, 1-6, 6-1 în meciul cu Annabel Medina Gerriguez. Mathilde Johansson şi Virginie Razzano au fost eliminate. Pe tabloul de simplu masculin, astăzi se va disputa şi jocul dintre Adrian Ungur şi Gael Monfils. 

Fotbal

Astăzi e din nou zi de fotbal european, iar emoţiile noastre sunt colorate în roşu şi albastru. Steaua încearcă să treacă de Legia Varşovia, în play-off-ul Ligii Campionilor, după 1-1 în tur, la Bucureşti. Polonezii sunt extrem de motivaţi, deoarece o calificare în grupe ar fi dublată de un bonus financiar substanţial. Partida va începe la ora 21.45. rămânem la fotbal, deoarece aseară CFR Cluj a închis etapa a şasea a Ligii I cu un succes la limită, 1-0 în faţa Coronei Braşov. Oaspeţii puteau egala pe final când au ratat o lovitură de pedeapsă. 

Rugby

Campionatul naţional de rugby a programat mai multe meciuri în acest week-end. În play-off, Baia Mare a pierdut pe terenul Stelei cu 16-11, în timp ce campioana en-titre, Timişoara, a aplicat o severă corecţie Farului chiar la Constanţa, 45-6. În play-out, într-un joc plin de incidente, Universitatea Cluj a dispus de Dinamo cu 27-10. Mergem şi în emisfera sudică, acolo unde s-a disputat a doua etapă din Turneul celor 4 Naţiuni.Noua Zeelandă a păstrat în posesie Bledisloe Cup, după un succes în faţa marii rivale, Australia, cu 27-16. În celălalt meci al rundei, Africa de Sud s-a impus în Argentina cu scorul de 22-17.

Fotbal american

Echipa naţională de juniori a Franţei a cucerit medaliile de argint la Campionatul European de fotbal american, competiţie care s-a desfăşurat în Germania. În finală, tinerii francezi au fost întrecuţi de fosta şi actuala deţinătoare a trofeului, Austria, cu scorul de 21-12. În semifinală, Franţa întrecuse Danemarca, tabela indicând la finele jocului 33-27. Medaliată cu bronz este Germania, învingătoare în finala mică în faţa danezilor, cu scorul de 48-18.

Inot

Ieri, la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, au început Campionatele Mondiale de înot pentru juniori. Senzaţia plutirii pe ape, lituanianca Ruta Meilutyte, deja consacrată printre senioare, şi-a redemonstrat clasa stabilind la proba de 50 de metri bras, atât în serii cât şi în semifinale, noi recorduri ale competiţiei. De altfel, ziua inaugurală a fost punctată de şapte noi recorduri ale Campionatelor Mondiale de juniori. Primele medalii de aur au intrat în palmaresul înotătorilor din SUA, cu trei titluri, dar şi din Australia, cu o medalie din cel mai strălucitor metal. Revenind la Ruta Meilutyte, să remarcăm că ea este deja campioană mondială şi olimpică, iar la Mondialul de seniori de la Barcelona a stabilit două recorduri planetare şi unul european. 

Oină

La Turnu Severin a avut loc în week-end o interesantă competiţie de oină, deschisă poliţiştilor de frontieră din România. Apărătorii hotarelor au demonstrat virtuozitate şi reale valenţe la practicarea sportului naţional. Cum o competiţie presupune şi un clasament, pe primul loc s-a situat reprezentanta judeţului Maramureş, urmată de  Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui. Manifestarea a fost posibilă graţie implicării Federaţiei Române de Oină, a Centrului Cultural din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.  

 
Actualitatea sportivă cu Christian Frisk şi Valentin Panduru