Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pandurii Târgu Jiu produce surpriza Ligii Europa!

Echipa Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în grupele Ligii Europa. Gorjenii au învins în deplasare cu scorul de 2-0 formaţia portugheză Sporting Braga, în returul play-off-ului competiţiei.

Calificarea echipei Pandurii Târgu Jiu părea compromisă după meciul tur cu Sporting Braga. Portughezii învinseseră în România cu scorul de 1-0, iar totul părea pierdut.

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să dea însă lovitura în retur: după cele 90 de minute regulamentare, gorjenii conduceau cu 1-0, iar scorul general era 1-1. Trupa lui Cristian Pustai a mai înscris apoi o dată în prelungiri şi s-a calificat în grupele Ligii Europa. Golurile gorjenilor au fost marcate de Buleică şi Ciucur. La meciul de la Braga au asistat 11.312 spectatori.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu declară la DigiSport că jucătorii săi şi-au depăşit condiţia: "Este o mare performanţă. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit să obţinem această victorie. Nu ne-am propus să marcăm în primele minute şi apoi în prelungiri. În sfârşit a apărut şi Buleică la finalizare din bandă. Ciucur a intrat foarte bine în joc, fotbaliştii de bandă au pus cele mai mari probleme. Mă bucur că jucătorii au înţeles că acel "dacă" poate deveni realitate, dacă munceşti. Ne-am depăşit condiţia, dar urmează o perioadă foarte grea".

Celelalte două echipe româneşti din play-off-ul Ligii Europa, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti, au fost eliminate.