Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aur pentru România, la J.O. de tineret de la Nanjing

Performanţă notabilă pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. Echipajele feminin şi masculin de dublu rame fără cârmaci au cucerit miercuri medaliile de aur la întrecerea din China.

La feminin, echipajul format din Cristina Popescu şi Denisa Tâlvescu a încheiat cursa de o mie de metri cu timpul de 3:37.32 minute. România a fost urmată pe podium de China şi Canada.

Echipajul format din Gheorghe Dedu şi Ciprian Tudosă a cucerit şi el medalia de aur, în proba similară masculină, cu timpul de 3:11.37 minute. Cei doi au fost urmaţi pe podium de echipajele Cehiei şi Turciei.

Denisa Tâlvescu se declară încântată de performanţa sa. "Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la Mondiale am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât aur. Am fost atât de bucuroasă, încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile", spune sportiva, citată de site-ul oficial al COSR.

La rândul său, Ciprian Tudosă declară: "Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare, încât în momentul în care am coborât din barcă am simţit cum îmi bubuie tâmplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde, pentru că eram prea ameţit ca să pot sta în picioare. Acum însă, nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acest aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie".

Antrenorul sportivilor, Cristian Malis, e mulţumit că munca din ultimul an a dat roade: "Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. De obicei, cursele pe o mie de metri nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit atât la fete, cât şi la băieţi. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să câştige. Sunt pur şi simplu fericit".

România a mai obţinut luni o medalie de argint, prin judoka Ştefania Dobre, la categoria 63 de kilograme.