Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dragomir, despre calificarea echipei Pandurii în grupele Ligii Europa: O performanţă uluitoare!

Calificarea echipei Pandurii Târgu Jiu în grupele Ligii Europa este o "performanţă uluitoare", declară la RFI preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Formaţia gorjeană a eliminat în play-off-ul competiţiei gruparea portugheză Sporting Braga. Pandurii Târgu Jiu va evolua în grupa E, alături de Fiorentina (Italia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia), s-a stabilit la tragerea la sorţi de vineri de la Monaco. Meciurile din faza grupelor se dispută în perioada 19 septembrie-12 decembrie.

Dumitru Dragomir spune că "fotbalul românesc profesionist este de valoare, ca dovadă că o echipă de pe locul doi-trei de la noi din România a eliminat o echipă de frunte a fotbalului european, pe Braga. Faţă de banii investiţi de echipele româneşti, eu spun că performanţa este uluitoare!".

Întrebat dacă a fost surprins de calificarea echipei Pandurii Târgu Jiu în grupele Ligii Europa, şeful LPF a răspuns: "Da! Le mai nimeresc eu în altă parte, dar pe asta n-am nimerit-o deloc!".

Calificare Pandurii Târgu Jiu

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

AscultăDownload

Echipa Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în grupele Ligii Europa. Gorjenii au învins în deplasare cu scorul de 2-0 formaţia portugheză Sporting Braga, în returul play-off-ului competiţiei.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu declară la DigiSport că jucătorii săi şi-au depăşit condiţia: "Este o mare performanţă. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit să obţinem această victorie. Nu ne-am propus să marcăm în primele minute şi apoi în prelungiri. În sfârşit a apărut şi Buleică la finalizare din bandă. Ciucur a intrat foarte bine în joc, fotbaliştii de bandă au pus cele mai mari probleme. Mă bucur că jucătorii au înţeles că acel "dacă" poate deveni realitate, dacă munceşti. Ne-am depăşit condiţia, dar urmează o perioadă foarte grea".

Celelalte două echipe româneşti din play-off-ul Ligii Europa, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti, au fost eliminate.