Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Astra Giurgiu predă o lecţie de fotbal lui Olympique Lyon

astra_giurgiu_preda_lectie_fotbal_lui_olympique_lyon.jpg

Astra învinge pe Lyon, în turul play-off-ului Ligii Europa (Foto: AFP).

Astra Giurgiu a învins în deplasare, cu 2-1, echipa franceză Olympique Lyon, în turul play-off-ului Ligii Europa la fotbal. Returul are loc pe 28 august, la Giurgiu. Petrolul Ploieşti a pierdut în faţa lui Dinamo Zagreb.

Golurile au fost înscrise de Malbranque ('25) pentru gazde, respectiv Fatai ('72) şi Budescu ('81, din penalty) pentru Astra.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, declară după victoria cu Lyon că formaţia antrenată de Daniel Isăilă ar fi putut să se impună cu 3-0 sau 4-0.

"Felicitări întregii echipe şi în mod deosebit lui Daniel Isăilă! Noi am văzut că puteam să-i batem pe francezi cu 3-0 sau 4-0. Le-am dat o lecţie de fotbal. S-au cam făcut de râs în seara asta", spune omul de afaceri la Digi Sport.

De partea sa, tehnicianul echipei Olympique Lyon, Hubert Fournier, vorbeşte despre un eşec colectiv pentru gruparea franceză: "Este un eşec colectiv. Am jucat cu o echipă care a ştiut să ne pună în dificultate şi pe care am ajutat-o şi noi. Ne-am abandonat principiile, dar trebuie să rămânem uniţi în această perioadă dificilă".

În alt meci, Petrolul Ploieşti a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de echipa croată Dinamo Zagreb, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.