Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep trece greu în turul 2 la US Open

halep_us_open_reuters_mike_segar.jpg

Simona Halep. Sursa foto : Reuters , Mike Segar

Halep: A trebuit să fac destule ca să înving

Jucătoarea Simona Halep, numărul 2 mondial şi favorita numărul 2, a declarat, luni, după accederea în runda secundă la US Open, că a fost nevoie să muncească destul de mult pentru a reuşi să o învingă pe Danielle Rose Collins, în trei seturi, scor 6-7 (2), 6-1, 6-2.

"Am fost peste adversara mea, am fost agresivă, a trebuit să fac destule ca să înving. Am încercat să gestionez bine situaţia, faptul că jucam cu o americancă, publicul a fost cu ea, este normal, ştiam cum este. Publicul a fost însă fair-play şi a fost totul în regulă", a declarat Halep, la Eurosport.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie nr. 2, a avut nevoie, luni, de un set decisiv pentru a o învinge, cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2, pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, fără loc WTA, dar fostă ocupantă a poziţiei 553 în 2012, în primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Collins, în vârstă de 20 de ani, a primit un wild card din partea organizatorilor US Open după ce a câştigat campionatul universitar de tenis din SUA. Însă lipsa meciurilor din circuitul profesionist nu s-a văzut în meciul de luni.

În cele din urmă, Simona Halep a câştigat setul decisiv cu 6-2, după 36 de minute, şi întâlnirea, dar cele aproape două ore petrecute pe teren în acest debut, cu o jucătoare fără meciuri în circuitul WTA, reprezintă un semnal de alarmă pentru viitoarele partide ale sportivei din Constanţa, în care valoarea adversarelor va creşte de la tur la tur.

Halep va evolua în turul 2 în premieră împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA.