Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România vs Ungaria : "Am venit să câştigăm" – selecţionerul Sandor Egervary.

fotbalisti-jurnalulro.jpg

Fotbalisti Romania - Ungaria, Jurnalul.ro

"Cred că nu am mai câştigat aici de peste 30 de ani şi trebuie să o facem acum" spune Egervary. Victor Piţurcă: "Să dea Dumnezeu să câştigăm şi o să-i dedic victoria copilului omorât de câini". Naţionala României va întâlni Ungaria vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Selecţionerul Sandor Egervary a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că echipa României este puternică, dar îşi doreşte ca elevii săi să aducă Ungariei prima victorie în ţara vecină după aproximativ 30 de ani.

"Am venit să câştigăm. Dorim să luăm cele trei puncte pentru a merge mai departe. Va fi un meci dificil, dar vrem să câştigăm. Ţinând cont de tradiţia meciurilor între România şi Ungaria, ne aşteaptă o partidă grea. Ultimele meciuri au fost câştigate de echipa României, în majoritate. Cred că nu am mai câştigat aici de peste 30 de ani şi trebuie să o facem acum. Ştiu că echipa României e puternică. La Budapesta jucătorii s-au respectat foarte mult şi sper să o facă şi aici şi să treacă peste tensiunea din tribune. Nu mă tem de niciun jucător român, doar îi respectăm. Am venit aici să jucăm bine", a spus Egervary.

Naţionala României va întâlni Ungaria vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Cele două echipe s-au mai întâlnit în martie, la Budapesta, scorul fiind egal, 2-2.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei naţionale trebuie să fie câini, răi, dar în acelaşi timp să joace ca nişte gentlemeni şi din plăcere în meciul cu Ungaria, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Victor Piţurcă a afirmat că şi la un meci egal România mai are şanse de calificare în barajul pentru Cupa Mondială, însă a precizat că nu se gândeşte că partida s-ar termina remiză.

Selecţionerul susţine că toţi jucătorii sunt valizi din punct de vedere fizic şi că mai are dubii asupra a trei posturi. "Tot lotul de jucători e valid, şi-au revenit şi cei care aveau mici probleme. Nu m-am decis asupra primului 11, mai sunt două-trei semne de întrebare. Mă voi hotărî mâine la prânz când voi avea şedinţa tehnică. Marica încă face parte dintre semnele de întrebare", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă este de părere că atacantul Ciprian Marica poate evolua aproximativ o oră în meciul cu Ungaria, chiar dacă nu a mai jucat de multă vreme într-un meci oficial. "Prima dată să joace şi să vedem cât va putea duce.

Din punctul nostru de vedere, poate să joace cel puţin 60-70 de minute fără probleme. Cum momentul este extrem de important, orice jucător poate duce un joc, mai ales un Marica, care din punct de vedere fizic este extrem de puternic.

Dacă va fi să joace Marica va fi decizia mea şi numai a mea. Eu sunt responsabil, eu ştiu ce e mai bine în momentul ăsta pentru echipa naţională şi toate măsurile pe care le iau sunt spre binele echipei", a menţionat Piţurcă. El s-a arătat surprins de forma fizică arătată de mijlocaşul Gabriel Torje, care se află în aceeasi situaţie cu Marica. Fundaşul Vlad Chiricheş, care a venit accidentat la lot, a fost recuperat de medicul Pompiliu Popescu, a precizat Piţurcă.

"Problemele la spate le rezolvasem. Avea un fel de contractură după antrenamentul pe care l-a susţinut la noua sa echipă, dar e în regulă acum. Tratamentul doctorului nostru a fost foarte eficient şi este foarte bine", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a declarat că mijlocaşul Alexandru Maxim va avea libertate totală când se va afla în posesia mingii. Selecţionerul consideră că Ungaria are jucători periculoşi în ofensivă şi speră ca elevii săi să nu repete greşeala de la primul gol primit la Budapesta din fază fixă. Victor Piţurcă a afirmat că nu este interesat de tensiunile politice din jurul acestui meci.

"Un meci de fotbal, e un meci de fotbal, este un joc iubit de miliarde de oameni de pe această planetă şi trebuie luat ca atare. Restul, nu mă interesează. Sper să fie un spectacol agreabil în teren, să câştige echipa cea mai bună, cea mai valoroasă, cea mai inspirată în acel moment", a subliniat Piţurcă.

Selecţionerul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi va dedica eventuala victorie din partida cu Ungaria, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale, copilului ucis de câini la începutul săptămânii. "Să dea Dumnezeu să câştigăm şi i-o dedic cu cea mai mare plăcere, pentru că asta este o mare tragedie. Numai în România se poate întâmpla aşa ceva şi în Capitala ţării", a spus Piţurcă.

Miercuri, tot într-o conferinţă de presă, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că va oferi familiei copilului ucis trei bilete la partida România - Ungaria. "Poate aducem o mângiere tatălui, mamei şi fratelui, o să-i invităm să meargă la meciul cu Ungaria. Poate e o mângâiere pentru familia respectivă că sunt invitaţi la meciul cu Ungaria", a afirmat Sandu. Ulterior, în cursul zilei de joi, Mircea Sandu a cerut scuze, într-un comunicat de presă, familiei copilului dacă a jignit-o oferindu-i trei bilete la partida România - Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.