Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 6 septembrie 2013

wembley-arena-overwiev.jpg

Stadionul Wembley

Londra ne-a întâmpinat cu o vreme mohorâtă, specifică poate metropolei britanice. Iubitorii de sport nu par a lua foarte în serios disputa programată diseară, pe superbul stadion Wembley, în care parteneră de întrecere va fi selecţionata Moldovei.

Nimeni nu concepe alt rezultat decât victoria, mai ales că ecuaţia calificării în grupa H este departe de a fi tranşată. Moldova este, în opinia fiilor Albionului, doar o încălzire pentru infernul de la Kiev, care va urma peste patru zile. Anglia – Moldova se dispută de la ora 22.00, iar eu voi avea timp ca o repriză să urmăresc şi meciul dintre România şi Ungaria.

Revenind la jocul Angliei şi Moldovei, acesta a fost prefaţat aseară de un meci la tineret, în preliminariile Campionatului European 2015, coincidenţă, tot între Anglia şi Franţa. s-a impus echipa gazdă, doar cu 1-0, însă scorul nu reflectă clar realitatea din teren. Britanicii au ratat o sumedenie de ocazii, iar Coşelev, portarul de peste Prut, a prins o zi de excepţie. 

În ultima zi a şederii mele la Londra voi face o vizită şi la Twickenham, unde se dispută meciul de rugby dintre London Irish şi Saracens. Partida contează pentru prima rundă a campionatului englez, iar eu sunt bucuros că pot fi martorul unor astfel de evenimente, cu sprijinul prietenilor de la Estagroteh.