Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Astra Giurgiu, surpriza Ligii Europa

Echipa Astra Giurgiu s-a calificat în grupele Ligii Europa, deşi a fost învinsă joi pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Olympique Lyon, în returul play-off-ului competiţiei. Giurgiuvenii merg mai departe, graţie numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare, când a învins cu 2-1.

Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Daniel Isăilă, declară la Digi Sport că-şi doreşte cei mai puternici adversari în grupele Ligii Europa: "Parcă a fost o copie la indigo a meciului din tur. Am intrat puţin timoraţi, poate că presiunea a fost foarte mare, pe undeva normală lipsa noastră de experienţă. Tensiunea a fost extraordinară, dar important e că totul e bine când se termină cu bine. Îmi doresc cei mai frumoşi adversari, echipele cele mai puternice, pentru că aşa ne simţim cu adevărat fotbalişti. Jucând cu astfel de adversari capeţi experienţă şi entuziasm".

În tabăra adversă, tehnicianul echipei Olympique Lyon, Hubert Fournier, spune că este conştient că formaţia sa a pierdut calificarea în meciul tur: "Am venit aici cu intenţia de a ne califica. Am avut şansa de a marca în prima repriză. Am avut ocazii de a înscrie şi al doilea gol. Suntem conştienţi că am pierdut calificarea în meciul tur. Trebuie să ne revenim. Avem obiective ambiţioase, dar în acest moment, având în vedere accidentările din lot, nu avem capacitatea de a le realiza".

În alt meci din returul play-off-ului Ligii Europa, formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa Dinamo Zagreb. Gruparea croată s-a calificat în grupele competiţiei, cu scorul general de 5-2. În turul de la Ploieşti, Dinamo Zagreb s-a impus cu 3-1.