Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 10 septembrie 2013

Ştiri sportive din rugby, ciclism, baschet, fotbal şi informaţii de la Jocurile Francofoniei.

Rugby

Campionatul naţional al României la rugby a ajuns în faza semifinalelor. În ultima rundă, Steaua a câştigat tardiv pe terenul Timişoarei, cu 19-18. Baia Mare a făcut inutil succesul, după galopul de sănătate de la Constanţa, 58-7. În semifinale, Timişoara va primi replica Farului, iar Baia Mare va juca împotriva Stelei. Primele două formaţii sunt gazde. În play-out, CSM Bucureşti Olimpia a încheiat pe primul loc, după succesul 25-3 în faţa celor de la Universitatea Cluj. Ultima poziţie a fost ocupată de Dinamo, care va juca un meci de baraj pentru rămânerea pe prima scenă.

Ciclism

La Vuelta Turul Ciclist al Spaniei, a ajuns şi pe coastele Pirineilor. Azi e zi de pauză după runda încheiată ieri la Aramon Formigal. Francezul Nibali este lider la clasamentul general, un alt rutier din Hexagon, Nicolas Edet, este lider în ierarhia căţărătorilor. La echipe, pe primul loc se află Astana, din Kazakhstan. Următoarea etapă va porni mâine, de la Calahora, pentru a se finaliza 189 de kilometri mai departe, la Burgos. 

Baschet

Echipa naţională de baschet a Franţei a păstrat postura de lider al grupei de la Campionatul European masculin din Slovenia. Francezii s-au impus aseară în faţa Belgiei, cu 82-65, devansând astfel formaţiile din Ucraina şi Germania, calificate şi ele pentru faza următoare. Cele trei vor intra în compunerea unei grupe principale, alături de Lituania, Letonia şi Serbia. Franţa va încerca să ajungă în sferturile de finală, plecând în noul parcurs cu un total de patru puncte, după rezultatele din preliminarii.

Fotbal

Seară aşteptată de fotbal european. România, aureolată de succesul de vineri în faţa Ungariei, 3-0, doreşte să îşi netezească drumul spre barajul mondialului sud-american. Tricolorii întâlnesc astăzi Turcia, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Franţa continuă aventura în spaţiul ex-sovietic, sperând să facă uitată remiza 0-0 contra Georgiei, de la Tbilisii. Cocoşii galici înfruntă azi la Gomel, naţionala Belarusului, cu începere de la ora 22.00. pe primul loc al grupei se află campioana mondială şi europeană în exerciţiu, Spania, care are trei puncte mai mult decât fotbaliştii francezi. 

 

Jocurile Francofoniei

Echipa de dublu mixt a României la tenis de masă a reuşit ieri să cucerească medalia de aur la Jocurile Francofoniei, care se dispută la Nisa, în Franţa. tot graţie mingii de celuloid s-a mai notat un succes, echipa naţională a României trecând în contul delegaţiei o medalie de argint. Un alt aur românesc a venit după evoluţia luptătoarei Beatrice Oancea, la categoria de greutate 67 de kilograme. În total, până acum, România ocupă poziţia a treia în clasamentul pe naţiuni, cu şase medalii, din care trei de aur, două de argint şi una de bronz.  Pe primul loc se află Franţa, cu 10 medalii din care patru de aur şi câte trei din celelalte culori. A doua este Canada, care a prins deja 8 podiumuri, având trei medalii de aur, două de argint şi trei de bronz în statistici.

Olimpism

Astăzi, la Buenos Aires, în Argentina, va avea loc o şedinţă a Comitetului Olimpic Internaţional, în care va fi desemnat preşedintele acestei instituţii. Numele vehiculate pentru această funcţie sunt următoarele: Thomas Bach din Germania, Serghey Bubka din Ucraina, Richard Carrion din Porto Rico, Ser Myang din Singapore, Denis Oswald din Elveţia, sau Ching Kun-Wu, din Taipeiul Chinezesc. România este reprezentată în metropola tangoului, pentru reuniunea olimpică, de către Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.