Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


US Open: Croatul Marin Cilici joacă finala cu japonezul Kei Nishikori. Serena Williams o întâlnește pe Caroline Wozniacki

us_open.jpg

Finale la US Open

Jucătorul croat  Marin Cilici l-a învins pe elveţianul Roger Federer, scor 6-3, 6-4, 6-4, şi s-a calificat în finală la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Cilici va juca în finală cu japonezul Kei Nishikori, care a trecut în semifinale de numărul 1 mondial, croatul Novak Djokovici.

La feminin, numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, s-a calificat în finală la US Open,  unde va juca în compania danezei Caroline Wozniacki.

Williams, dublă deţinătoare a titlului, a trecut în semifinale de rusoaica Ekaterina Makarova, scor 6-1, 6-3, în timp ce Wozniacki a beneficiat de abandonul chinezoaicei Peng Shuai.

Serena va încerca să câştigge un al 18-a titlu major, primul din acest an.

Pentru al şaselea titlu la US Open, ea va trebui să o învingă pe Wozniacki, una dintre cele mai bune prietene, pe care a învins-o de opt ori în nouă întâlniri.

Wozniacki va juca a doua finală de Grand Slam a carierei, la cinci ani după înfrângerea, tot la US Open, în faîa belgiencei Kim Clijsters.