Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 19 septembrie 2013

Ştiri sportive din baschet, rugby, fotbal, hochei, fotbal şi informaţii de la Cupa Davis.

Baschet

Echipa naţională masculină de baschet a Franţei a câştigat aseară partida din sferturile de finală, la Campionatul European care se dispută în Slovenia. Francezii s-au impus cu scorul de 72-62 chiar în meciul cu Slovenia, trimiţând naţionala ţării gazdă în turneul de consolare, pentru locurile 5-8. În semifinale, mâine seară, de la ora 22.00, Franţa va avea un adversar cu greutate, e vorba de Spania. Ibericii s-au impus în faţa Serbiei cu 90-60, pentru a ajunge în careul de aşi. 

Cupa Davis

Echipa naţională de Cupa Davis a Franţei şi-a aflat adversarul din primul tur al sezonului 2014. În urma tragerii la sorţi desfăşurate ieri la Londra, la sediul Federaţiei Internaţionale de Tenis, Franţa a fost repartizată alături de Australia. Franţa va fi gazda partidei şi va alege suprafaţa de joc. Meciurile vor avea loc în perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2014, în cadrul primului tur din Grupa Mondială. Până atunci însă, între 25 şi 27 septembrie vom asista la o nouă tragere la sorţi, pentru grupele inferioare valoric, unde în urnă va fi şi România sau Moldova. Finala actualului sezon al Salatierei de Argint va avea loc între 15 şi 17 noiembrie, combatante fiind echipele Serbiei şi Cehiei, la Belgrad.

Rugby

România se pregăteşte de o mare sărbătoare ovală. În perioada 21-22 septembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, va avea loc turneul final al Campionatului European de rugby în 7. Marile forţe continentale îşi dau întâlnire la Bucureşti, pentru a se stabili campioana anului 2013. Primul turneu a avut loc în vară, la Lyon, fiind câştigat de naţionala Angliei. Franţa s-a clasat pe trei, iar România pe locul 8. Prin adiţiune de puncte, după cele două turnee, se va stabili clasamentul final. Meciurile încep atât sâmbătă cât şi duminică de la orele 10 de dimineaţă. Un alt eveniment din lumea rugby-ului va avea loc luni, 23 septembrie, când la sala de conferinţe a COSR va avea loc lansarea volumului centenar Un secol de rugby în România. 

Fotbal

Steaua a rezistat aseară în infernul de pe Veltins Arena mai bine de o oră. A fost însă de ajuns ca o centrare fără orizont de pe dreapta să fie greşit apreciată de fundaşul Szukala, care nu şi-a folosit detenta, iar balonul s-a scurs în poarta neapărată de Tătăruşanu. Aşa a început dezastrul, finalmente Steaua pierzând cu 3-0 la debutul contra lui Schalke. Rezultat identic s-a înregistrat şi în partida de tineret, în care Schalke a câştigat la scor de neprezentare. În aceeaşi grupă, titrata Chelsea a fost surprinsă de replica elveţienilor de la Basel, în faţa cărora a cedat pe teren propriu cu 2-1. Marseille a debutat şi ea în grupele Champions League, fiind învinsă pe Stade Velodrome de Arsenal Londra cu 2-1.

Hochei

Echipa de hochei din Republica Moldova, Platina Chişinău, a disputat aseară primul meci din istorie pe teren propriu, în cadrul MHL, al doilea eşalon de tineret al Rusiei şi spaţiului ex-sovietic. Platina a avut de înfruntat formaţia rusă Zelenograd, la Patinoarul Fulguşor din Tiraspol. Finalmente, ruşii au învins după prelungiri cu scorul de 3-2. Platina s-a ales cu un punct suplimentar şi rămâne pe locul al patrulea al conferinţei vestice. Diseară, de la ora 19.00, este programat meciul revanşă între cele două echipe. Obiectivul Platinei este de a ajunge în play-off şi de a obţine promovarea la finele sezonului.

Fotbal

Astăzi debutează faza grupelor din cea de-a doua competiţie continentală intercluburi, Europa League. De la ora 20.00, la Cluj, Pandurii Tg. Jiu primesc replica ucrainenilor de la Dnipro Dnipropetrovsk, în timp ce Bordeaux are deplasare la Frankfurt, în Germania. Belgienii de la Standard Liege găzduiesc partida cu danezii de la Esbjerg, în timp ce elveţienii de la Thun au ca adversară în propriul fieff formaţia austriacă Rapid Viena. Sheriff Tiraspol pare a avea o misiune uşoară în faţa ruşilor de la Anji Mahacikala, formaţia aflată în degringoladă după căderea financiară care a cauzat plecarea mai multor vedete, cum ar fi atacantul camerunez Samuel Eto”o.