Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 23 septembrie 2013

Ştiri sportive din rugby, baschet, polo şi fotbal.

Baschet

Naţionala masculină de baschet a Franţei a cucerit titlul european în urma competiţiei desfăşurate în Slovenia. Franţa, admirabil condusă din teren de Tony Parker, s-a impus aseară în finala cu Lituania, scorul fiind de 80-66. Astfel, sportivii din Hexagon şi-au luat o strălucită revanşă în faţa balticilor, în faţa cărora înclinaseră steagul în grupele preliminare ale competiţiei. Pe locul al treilea s-a clasat Spania, învinsa Franţei în semifinale. Ibericii s-au impus în finala mică, în faţa Croaţiei, cu 92-66.

Rugby

Turneul final al Campionatului European de rugby a luat sfârşit ieri, la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf. Anglia este campioana continentală, după un ultim act tranşat cu nonşalanţă în faţa Franţei, scor 31-7. Pe locul al treilea s-a clasat Rusia, în timp ce România, după o evoluţie în crescendo, a încheiat pe un onorant loc 9. În palmaresul stejarilor se adaugă şi trei succese de răsunet, 21-14 cu Italia, 17-7 cu Spania şi 17-12 cu Ţara Galilor. Ucraina a retrogradat, locul ei în elită urmând să fie luat de Belgia.

Fotbal

Steaua a devenit lider în Liga I, după succesul repurtat la Botoşani, scor 2-1. Astfel, nou-promovata a renunţat la seria de invincibilitate care dura de peste un an. Steaua a ajuns la 16 puncte şi, în pofida celor două restanţe, a devenit lider al campionatului. CFR Cluj şi Pandurii Tg. Jiu au remizat, 1-1, iar disputele Dinamo – Petrolul Ploieşti sau FC Braşov – FC Vaslui s-au încheiat cu acelaşi scor. Astăzi, Concordia Chiajna întâlneşte pe Oţelul Galaţi, de la ora 19.30, cele două fiind din nou faţă în faţă peste trei zile, în Cupa României. Un alt meci din rundă este cel de la ora 20.30, dintre Astra Giurgiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ. În cazul unui succes, astralii pot recuceri poziţia întâi în clasament.

Polo

CSM Digi Oradea a câştigat primul trofeu poloistic al sezonului. Multipla campioană naţională de pe malul Crişului şi-a adjudecat Cupa României, după o finală cu Sportul Studenţesc, încheiată cu 9-7. La feminin, Cupa a fost câştigată de Torpi Tg. Mureş, după un meci decisiv cu Crişul Oradea, încheiat cu 13-10. După acest joc, echipa naţională feminină de polo a României a susţinut primul meci internaţional din istorie, impunându-se cu 9-8 în detrimentul Slovaciei.

Fotbal

PSG şi Monaco au remizat în derby-ul etapei a şasea a campionatului francez de fotbal. Cele două rivale au încheiat cu 1-1, după ce superstarurile din ambele atacuri au scuturat plasa porţii adverse. Mai întâi a făcut-o Ibrahimovici, care a deschis scorul în minutul 5. Un sfert de oră a stat alcătuirea pariziană la conducere, pentru că în minutul 20 Falcao a restabilit egalitatea. Meci spectacol a fost între Lorient şi Bordeaux, încheiat tot cu o remiză, 3-3. Monaco este lideră, cu 14 puncte, în timp ce PSG o secondează îndeaproape, la două lungimi distanţă. Echipele franceze se pregătesc acum de runda intermediară programată marţi şi miercuri. 

Lansare de carte

Astăzi, cu începere de la ora 18.00, la sala de conferinţe a COSR, va avea loc lansarea oficială a volumului „100 de ani de rugby în România”. Cartea a fost concepută de un colectiv de autori, lucrările fiind coordonate de către Departamentul de Marketing şi Comunicare al FRR. În afara acestui eveniment, forul naţional de rugby va premia cei mai buni 10 jucători pe fiecare post şi va desemna XV-le de aur al României, în care se vor regăsi cei mai valoroşi rugbişti din toate timpurile. Se vor decerna premii şi distincţii, de asemenea, pentru antrenori, arbitri şi alte categorii de persoane care şi-au adus aportul, de-al lungul deceniilor, la bunul mers al balonului oval în ţara noastră.