Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 24 septembrie 2013

Ştiri sportive din rugby, futsal, oină, haltere şi fotbal.

Rugby

Aseară, la COSR, a avut loc un eveniment special pentru rugby-ul românesc. Sub egida FRR, s-a lansat volumul centenar „100 de ani de rugby în România”. Peste 400 de persoane au fost în sală, forul de specialitate instituind, cu această ocazie, XV-le de aur al României. Printre cei incluşi în cea mai bună garnitură din toate timpurile se numără şi doi foşti rugbişti români actualmente stabiliţi în Franţa, Gheorghe Dumitru sau Adrian Lungu. Discursuri au ţinut preşedintele FRR, Alin Petrache, sau preşedintele COSR, Ocravian Morariu, care este şi preşedinte al forului european, FIRA-AER.

Futsal

Echipa naţională de futsal a României susţine astăzi jocul retur al barajului de calificare la Campionatul European. După 2-1 la Călăraşi săptămâna trecută, tricolorii speră să apere minimul avantaj la Belgrad, în faţa Serbiei. Conform părerilor emise de specialişti, şansele sunt uşor în favoarea plavilor, însă băieţii pregătiţi de Nelu Stancea îşi vor juca şansa până la capăt. Turneul final continental de futsal va avea loc la începutul anului viitor, la Anvers, în Belgia. 

Oină

O delegaţie reprezentând FRO se află actualmente la Ashikaga, în Japoania. Cu sprijinul Ambasadei României la Tokyo, oficialii români au ajuns la o şcoală niponă unde funcţionează o profesoară din ţara noastră, stabilită prin căsătorie în Ţara Soarelui Răsare. În perioada 24 septembrie – 3 octombrie, micuţii japonezi vor avea ocazia să afle mai multe despre sportul naţional românesc, prin intermediul unor materiale video, dar şi după susţinerea unor lecţii practice. 

Haltere

România a cucerit deja şase medalii la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret sub 23 de ani, care se dispută la Talin, în Estonia. Juniorul Florin Croitoru, a câştigat toate cele trei medalii de aur pe categoria sa de greutate de 62 de kilograme. Croitoru a dominat autoritar atât la smuls cât şi la aruncat, adjudecându-şi, implicit, şi medalia din cel mai strălucitor metal la total. Dana Berchi, la tineret 53 de kilograme, a cucerit argintul la smuls, şi două bronzuri, la aruncat şi total.

Fotbal

Astăzi începe runda intermediară din campionatul francez de fotbal. În program sunt două partide, una mai interesantă decât cealaltă. Lille va întâlni Evian de la ora 20.00, iar la ora 22 se dispută jocul dintre Marseille şi St. Etienne, două dintre pretendentele la locurile fruntaşe. Restul partidelor vor avea loc mâine seară, dar despre ele vom reveni în rubrica noastră de mâine.

Fotbal

Astăzi sunt programate şapte partide în 16-imile Cupei României la fotbal. Printre prezenţele insolite în această fază a competiţiei se află Sănătatea Cluj, care va juca diseară împotriva celor de la Dinamo Bucureşti. Meciul începe la ora 20.30. un alt duel interesant este cel dintre Ripensia Timişoara, actualmente în liga a cincea timişeană şi Universitatea Cluj. Fluierul de start se va auzi la ora 18.30.