Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Cătălin Fercu va juca la marele club englez Saracens

Clubul de rugby Saracens Londra a confirmat transferul lui Cătălin Fercu de la RCM Timişoara. Se aşteaptă ca Fercu să sosească la sfârşitul lunii septembrie şi să se alăture lotului vicecampioanei Angliei şi a Europei care anul acesta a intrat într-un parteneriat cu echipa din Banat, situată a treia în campionatul României, recent încheiat, după ce câştigase ediţiile 2012 şi 2013 ale Super Ligii CEC Bank.

Cătălin Fercu era deja cunoscut la Saracens, cu care s-a antrenat și a jucat în luna mai. "Cătălin a făcut o puternică impresie când a jucat pentru noi împotriva lui Gloucester în luna mai pe stadionul HAC din centrul Londrei și suntem încântați că a acceptat să vină în nordul Londrei", a declarat la RFI antrenorul principal Mark McCall.

"El este puternic, tenace și îndemânatic și joacă la fel de bine atât pe post de fundaș, cât și pe post de aripă" a adăugat el.

"Îmi doresc enorm de mult să joc la viitoarea mea echipă, dar știu că trebuie să muncesc de două ori mai mult ca să mă ridic la nivelul lor", a spus la RFI Cătălin Fercu.

"Este o noua etapă din cariera mea sportivă și sper să trăiesc la fel de multe momente frumoase așa cum am petrecut aici la Timișoara. Doresc să mulțumesc staff-ului, jucătorilor și celor care au fost alături de mine și de echipa aceasta minunată", a mai spus noul jucător al lui Saracens.

Fercu este unul dintre puținii jucători români de pe liniile dinapoi competitivi la un asemenea nivel. Până acum a fost practic doar Adrian Lungu, centru sau aripă, care a evoluat la Castres, cu care a câștigat campionatul Franței în 1993.

În vârstă de 28 de ani, înalt de 1,83m și cântărind 87 de kilograme, Fercu se remarcă prin explozivitate și putere de penetrare, dar mai ales prin unghiurile de atac adoptate, neobișnuite pentru un jucător român.

Originar din Braşov, el a evoluat de 72 de ori în naționala României, pentru care a marcat 28 de încercări.

Fercu a jucat trei meciuri la Cupa Mondială din Franța din 2007 și a ratat participarea la Cupa Mondială din Noua Zeelandă în 2011, deoarece având teamă de a zbura cu avionul, nu s-a putut deplasa până la Antipozi.

La Saracens el va avea o concurență de cea mai înaltă calitate. Titularii pentru "the back three", cei trei din spate, fundașul și cele două aripi, sunt internaționalii englezi Alex Goode, Chris Ashton și Dave Strettle.

Dar cum calendarul competițional este foarte încărcat - campionatul, Cupa Angliei și Țării Galilor și Cupa Campionilor Europeni, Saracens va avea nevoie de serviciile lui Fercu, mai ales că în rugby accidentările și uzura reduc numărul de jocuri în care un rugby-ist poate evolua de-a lungul unui sezon.