Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 25 septembrie 2013

Ştiri sportive din futsal, volei, box, haltere şi fotbal.

Futsal

Echipa naţională de futsal a României a obţinut o mare victorie ieri, la Belgrad, 7-2 cu Serbia. Meciul a contat ca retur al play-off-ului de calificare la Campionatul European, iar tricolorii au obţinut prezenţa între ultimele 12 formaţii ale continentului. Turneul final va avea loc la Anvers, în Belgia, între 28 ianuarie şi 4 februarie 2014. În urma barajului, au mai obţinut calificarea Ucraina, Croaţia şi Olanda. 

Volei

Echipa naţională de volei masculin a Franţei susţine astăzi sfertul de finală de la Campionatul European. Meciul se dispută la Gdynia, în Polonia, iar de cealaltă parte a fileului va fi Rusia. Prima servă se va efectua la ora 18.00. Campionatul European se dispută în Polonia şi Danemarca. În programul sferturilor de finală vom mai avea următoarele partide: Germania – Bulgaria, Belgia – Serbia şi Finlanda – Italia.

Fotbal

Aseară a început runda intermediară din campionatul Franţei la fotbal. Lille a trecut de Evian cu 3-0, în timp ce Marseille a câştigat la limită, 2-1, contra celor de la St. Etienne. Grosul meciurilor va fi astăzi de la ora 20.00, în timp ce Monaco şi Bastia închid ziua, de la ora 22.00. ultimul meci al mijlocului de săptămână e programat mâine, între Montpellier şi Rennes. 

Ripensia

Ripensia Timişoara a obţinut o mare victorie în 16-imile Cupei României la fotbal. Echipa din liga a V-a a învins Universitatea Cluj cu 2-1 şi s-a calificat pentru optimile de finală ale competiţiei. O altă surpriză s-a produs la Târgovişte, unde localnicii de la Chindia, aflaţi în liga a III-a, au eliminat pe Săgeata Năvodari, după 2-0. Sănătatea Cluj nu a putut detona bomba în Şoseaua Ştefan Cel Mare, pierzând în faţa dinamoviştilor cu 4-0. Azi sunt în program alte partide din Cupa României. O formaţie din eşaloanele inferioare, Petrolistul Bnoldeşti, este gazdă în disputa cu Gaz Metan Mediaş, iar de la ora 20.30, Universitatea Craiova primeşte replica Petrolului Ploieşti. 

Box

În aceste zile, la Albena, în Bulgaria, se dispută întrecerile contând pentru a doua ediţie a Campionatelor Mondiale de box feminin pentru junioare şi tineret. România a prezentat pe ring 19 sportive. Pugilista Melinda Pantiș s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de box pentru junioare și tineret de la Albena.

În limitele categoriei 48 kg, românca a trecut în optimi de nemțoaica Marie Maciejewski și va boxa pentru un loc în careul de aşi împotriva americancei Marisol Llamas Lopez. Alte cinci pugiliste din România au fost eliminate încă din primul meci: Alina Crișan, Alina Eftimescu, Andreea Seni, Angela Iordache și Alexandra Luca.

Un număr record de 150 de sportive, reprezentând 30 de ţări, participă la această competiţie.

Haltere 

România şi-a mai adăugat trei medalii la palmaresul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret, de la Talin, din Estonia. Loredana Heghiş a obţinut o triplă de argint la junioare, categoria de greutate 58 de kilograme. Astfel, România ajunge la un total de 9 medalii baltice, din care trei de aur, patru de argint şi două de bronz. Iuri Dudoglo, sportiv moldovean naturalizat pentru Azerbaidjan, a cucerit în contul noii sale patrii trei medalii, din care două de aur şi una de argint, la tineret 62 de kilograme. Întrecerile continentale continuă pe parcursul acestei săptămâni, cu halterofilii români în prim-plan. 

 
Actualitatea sportivă cu Christian Frisk şi Valentin Panduru