Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea sportivă 27 septembrie 2013

Ştiri sportive din fotbal, rugby, kaiac-canoe, fotbal pe plajă, polo şi taekwando.

Fotbal

Aseară s-au disputat şi ultimele meciuri din 16-imile Cupei României la fotbal. Astra Giurgiu nu a avut probleme cu ACS Berceni, scor 4-1, iar Oţelul Galaţi a câştigat cu scor de tenis în faţa Concordiei Chiajna, 6-2. Steaua a învins Avântul Bârsana, din liga a IV-a maramureşeană, cu 4-0, iar surpriza a venit de la Rapid, care a eliminat Ceahlăul Piatra Neamţ, cu 3-1. Astăzi începe o nouă etapă din liga I, cu meciul dintre Universitatea Cluj şi Săgeata Năvodari, de la ora 20.30.

Rugby

Weekend plin de rugby ne aşteaptă prieteni. Mâine de dimineaţă, de la ora 10, se dispută prima semifinală a campionatului naţional, între campioana en-titre RCM UV Timişoara şi Farul Constanţa. Partida va avea loc pe malul Begăi, principală favorită fiind echipa gazdă. De la ora 15, CSM Ştiinţa Baia Mare găzduieşte a doua semifinală, oaspete fiind Steaua Bucureşti. Atenţia se mută începând cu ora 18 în cealaltă emisferă, acolo unde în Rugby Championship, cea mai tare competiţie a lumii, în penultima etapă, Africa de Sud are nevoie de un succes în faţa Australiei, pe teren propriu. Noaptea târziu, de la 1 şi 40 de minute, Argentina speră într-o revanşă în faţa Noii Zeelande. 

Kaiac-canoe

Mâine, cu începere de la ora 10, la baza nautică Nicolae Navasart din Snagov se va desfăşura Memorialul „Traian Nădăşean” la kaiac-canoe. Competiţia este organizată de CS Olimpia Bucureşti, în colaborare cu familia marelui antrenor trecut în nefiinţă. De asemenea, duminică, de la ora 10, pe cursul râului dâmboviţa din Capitală, va avea loc o interesantă competiţie de canotci 10 plus 1, în organizarea Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”. Startul se va da de la Podul Unirii, iar sosirea este la Biblioteca Naţională a României.

Fotbal pe plajă

În Tahiti se desfăşoară în aceste zile Cupa Mondială de fotbal pe plajă. În sferturile de finală, Brazilia s-a impus greu în faţa Japoniei, cu 4-3, iar gazdele au eliminat cu un categoric 6-1 reprezentativa Argentinei. Spania a trecut de El Salvador cu 2-1, iar Rusia a câştigat tot la limită, 6-5 cu Iranul. Fotbalul pe plajă este o disciplină foarte spectaculoasă, iar semifinalele anunţă un mare festin. Mâine de dimineaţă, începând cu ora 8, Rusia se va duela pentru un loc în finală cu Tahiti, în timp ce 90 de minute mai târziu, Brazilia şi Spania sunt faţă în faţă cu aceeaşi miză, calificarea în ultimul act.

Polo

La Kraguevac, în Serbia, a început turneul de polo contând pentru primul tur al Ligii Campionilor. Prima rundă a programat un interesant duel româno-francez, între CSM Digi Oradea şi Montpellier, campioanele celor două ţări. Bihorenii s-au impus la distanţa unui singur gol, 12-11. Din grupă mai fac parte Spartak Volgograd, din Rusia, Budva din Muntenegru, Hanovra din Germania şi localnicii de la Radnicki Kragujevac. Primele cinci clasate se califică în runda următoare a competiţiei. 

Taekwando

La Vila Nova de Goia, în Portugalia, se desfăşoară în aceste zile Campionatele Europene de juniori la taekwando. Ovidiu Trifan, la categoria de greutate 45 de kilograme, a ratat la potou o medalie de bronz. El a pierdut în sferturile de finală disputa cu ibericul Jorge Canales, după prelungiri. În timpul regulamentar de luptă scorul fusese alb, 0-0, iar luptătorul spaniol s-a impus la punctul de aur. Medalii au venit însă în contul Moldovei, un argint, dar şi al Franţei care până acum a cumulat la competiţia lusitană trei medalii, din care una de argint şi două de bronz.